Sport

Nogometaši Slavonca ispali su iz lige, ali su osvojili kup

 Crveni su sezonu završili na posljednjem mjestu s 25 bodova te im je 5 bodova nedostajalo do ostanka u ligi. Ove sezone samo je posljednjeplasirana ekipa ispadala iz lige, a to su na kraju bili oni. U jesenskoj polusezoni osvojili su 14, a na proljeće 11 bodova i to je bilo ključno zašto se ispalo iz lige.

Za momčad Marija Petrovića ključne su bile domaće utakmice u Bukovlju u kojem su doživjeli 5 poraza. Još i gubitak bodova od Zrinskog iz Jurjevca u klubu ne shvaćaju previše tragično kao one s početka proljetnog nastavka od: Čepina, Kutjeva i Bedema iz Ivankova. Posljednji od Marsonije ionako nije bio važan jer je Slavonac i prije te utakmice znao da seli u niži rang. Također u Bukovlju nisu pobijeđene ekipe iz Našica i Županje protiv kojih je odigrano neodlučeno, dok su jedine domaće pobjede bile protiv Vuteks Sloge iz Vukovara i novogradiške Sloge kao i ona gostuju u Gornjoj Vrbi.

Međutim, bilo je to premalo za ostanak u ligi premda se momčad tijekom zime pojačala za dolaske: Marija Bačića, Josipa Letice, Luku Garića, Nicolasa Zuluagu, Mateja Gačića i Hrvoja Mišića.

 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija