SB danas

Nogometaši Marsonije sutra gostuju u Čakovcu

Nogometaši Marsonije sutra gostuju u Čakovcu

Pred nogometašima Marsonije su tzv. 3 meč lopte u kojima će tražiti izbjegavanje dodatnih kvalifikacija za ostankom u SuperSport Drugoj ligi. Do kraja prvenstva ostala su još 3 kola u kojima će Bijelo – crni na 2 gostovanja, dok će protiv Jadrana iz Ploča igrati na domaćem terenu. Prva utakmice ujedno je i najvažnija, a to je sutrašnje gostovanje u Čakovcu kod otpisanog Međimurja koje će uz drugu ekipu Osijeka napustiti ovo natjecanje.

Prošlotjedni domaći poraz od vodećeg Zrinskog iz Jurjevca nogometaše Marsonije spustio je na 14. mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije za ostankom s prvacima Trećih liga. Iza Brođana su druga ekipa Osijeka koja bez obzira na plasman napušta ovo natjecanje i posljednjeplasirano Međimurje iz Čakovca koje puno zaostaje. Prema tome, to su sigurna 2 kluba koja ispadaju iz SuperSport Druge lige, dok se Bijelo – crni s Grobničanom, Trnjem i Zagorecom bore za izbjegavanjem tog 14. mjesta. Naime, razlika između ta 4 kluba su 3 boda, a na stolu u preostala 3 kola je maksimalnih 9 bodova. Raduje činjenica da je momčad Filipa Barukčića odigrala dobru utakmicu protiv vodećeg sastava iz Jurjevca te takvu igru treba prezentirati i u ova posljednja 3 kola kako bi izbjegle dodatne kvalifikacije.

S obzirom da se već od ranije znaju koja će 2 kluba izravno ispasti u Treću ligu jedina dvojba je tko će u dodatne kvalifikacije i tko do kraja ima kakav raspored. Za Marsoniju je olakotna okolnost što se još međusobno baš u ovom kolu u Krapini sastaju Zagorec i Trnje te u posljednjem kolu u Čavlima Grobničan i Zagorec. Ukoliko Jadran iz Poreča ovaj vikend bude poražen od Grobničana na gostovanju, onda i oni mogu doći u probleme jer nakon toga na svom terenu dočekuju Zagorec. Puno je kombinacija još u opticaju, dok je jedno sigurno da se Brođani sutra iz Međimurja moraju vratiti s 3 boda.

U borbi za ostankom u ligi svaki je bod važan i sada se vidi koliko je domaći poraz Marsonije s 3:1 od Međimurja bio skup. Među Bijelo – crnima se nadaju samo da on ne postane preskup, dok se sve može popraviti u slučaju sutrašnje pobjede u Čakovcu koja se u ovoj situaciji nameće kao veliki imperativ.

U sastavu Marsonije na sutršnjeg gostovanje ne idu Ivan Didović zbog kartone, dok Marin Tolić ima privatnih obaveza, a problemi s ozljedom muče kapetana Josipa Balentovića. Ovo proljeće momčad Međimurja preuzeo je bivši trener Marsonije Splićanin Vjeran Simunić te njegova momčad u 12 utakmica u drugom dijelu sezone ima 11 poraza i samo jednu pobjedu i to u Bjelovaru. Poražavajući podatak je da u 5 utakmica u Čakovcu momčad Međimurja ima svih 5 poraza. Osim toga u utakmicama protiv klubova iz: Ždralova, Poreča, Krapine, Hrvaca i Jurjevca nisu postigli pogodak. Prema tome, ovo proljeće nogometaši Međimurja još uvijek nisu postigli gol na svom terenu. Bijelo – crni u drugom dijelu prvenstva pobjede su već zabilježili kod klubova koji se s njima bore za ostankom u ligi prvo u Čavlima, a onda i u Osijeku tako da se nadaju da bi to trebali napraviti i sutra u Čakovcu.   

Nakon sutrašnje utakmice u Čakovcu nogometaši Marsonije imaju još domaći susret protiv Jadrana iz Ploča te na kraju gostovanje u Dugom Selu. Nadaju se među Bijelo – crnima da će im to gostovanje biti posljednja utakmica u SuperSport Drugoj ligi što znači da neće morati u dodatne kvalifikacije te da će i slijedeće sezone igrati u ovom natjecanju. 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija