Sport

Nogometaši Marsonije danas gostuju u Ždralovima

 Na istoku se u nižem rangu u Trećoj ligi ovaj vikend od 17 sati igraju utakmice također u 4. kolu, pa će tako Oriolik iz Oriovca danas na gostovanje u Kutjevo, dok će Svačić iz Starog Slatinika u Dardu. Domaći dvoboj igra danas Sloga koja će u Novoj Gradiški igrati protiv Slavije iz Pleternice, dok će u nedjelju, 11. rujna Omladinac u Gornjoj Vrbi od 17 sati ugostiti vodeći Graničar iz Županje.

Među 6 klubova nalaze se nogometaši Marsonije koji u početna 3 kola u novom natjecanju Supersport Druge lige nisu zabilježili pobjedu. Imali su Brođani dvije utakmice na domaćem terenu i to protiv klubova koji su prošle sezone igrali u ondašnjem drugom rangu natjecanju, a protiv kojih nisu došli do 3 boda. Lako se to moglo dogoditi protiv Opatije, a i protiv Sesveta, međutim, očito je to iskustvo igranja većeg ranga natjecanja tim klubovima donijelo pozitivne rezultate na Stadionu "Stanko Vlainić – Dida". Također lijepu prigodu imali su Bijelo – crni i u Belišću pogotovo kada se pogleda prvo poluvrijeme, međutim, u gradu papira ostali su praznih ruku. 

Razne okolnosti uvjetovale su tome da nogometaši Marsonije nakon 3 kola imaju samo 1 bod. Itekako su tome kumovale ozljede Sivrića. Huseinbašića i Perkovića, dok je Mirković u Belišću zaradio crveni karton. Onda se tu uplete i sportska sreća, a ono što Špehara najviše brine je učinkovitost u napadu. Njegova momčad stvara puno prigoda, ali nema realizacije. U prve 3 utakmice u prvenstvu postignut je samo 1 gol i to Selmir Mahmutović protiv Opatije, dok nakon toga Bijelo – crni u 198 minuta nisu pogodili protivničku mrežu.

Današnji protivnik Marsonije je Mladost u Ždralovima u koje se Brođani vraćaju nakon 3 godine jer je toliko prošlo od kada se Treća liga razdvojila na sjevernu i istočnu skupinu. Uoči nove sezone Mladost se kao i svi klubovi pojačala te u 3 kola imaju sva 3 rezultata. Prvo su u Jurjevcu osvojili bod, da bi nakon toga na domaćem terenu s 2:0 svladali Međimurje iz Čakovca. U prošlom kolu ekipa iz Ždralova poražena je s 2:1 u Pločama od vodećeg Jadrana koji je jedini u ligi s maksimalnim učinkom. To su jedina 2 gola koja je primila obrana Mladosti koja je jači dio momčadi. S druge strane Marsonia sutra ide bez ozlijeđenog Mateja Sivrića i Lovre Anića, dok će Ermin Huseinbašić biti na klupi i spreman je za tek 20 minuta. Upitni za nastupom su Dominik Perković i Silvio Mihić, dok se u sastav vraća Damir Mirković.

Prema tome Marsoniju danas u Ždralovima čeka teška borba s prošlogodišnjim prvakom sjeverne skupine Treće lige koji se pokraj Vukovara nije uspio domaći višeg ranga natjecanja. Nadaju se među Bijelo – crnima da će ih malo pomaziti sreća te da će napokon krenuti realizacija u napadu.  

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija