Sport

Nogometaši BONK-a iz Bebrine uoči nove sezone

 Pogotovo kada se pogleda plasman ekipe nakon prvog dijela prvenstva i osvojenih samo 11 bodova. U zimskoj stanci klub je angažirao novog trenera te je nakon toga napravljen veliki pomak prema sredini prvenstvene ljestvice gdje su i završili.

Prošla druga sezona za nogometaše BONK-a iz Bebrine u natjecanju Prve Županijske lige skupine zapad bila je jako dobra, ali samo njen drugi dio. Naime u proljetnom nastavku osvojena su 24 boda, dok je u jesenskoj polusezoni bilo samo 11 za posljednje mjesto na ljestvici. Na kraju su nogometaši BONK-a završili na 7. mjestu, ali imaju isti broj bodova kao peta Batrina i šesti Psunj Sokol iz Okučana. Bebrinci u odnosu na te dvije ekipe imaju slabiji međusobni omjer, ali i gol razliku. U klubu svakako žale za jesenskom polusezonom jer da su tu osvojili koji bod više na kraju bi završili među prvih 5 ekipa.

U prvom dijelu sezone nogometaši BONK-a imali su samo dvije pobjede i 5 neodlučenih, dok su u proljetnom nastavku zabilježili 8 pobjeda. U Bebrini su imali 100 % uspješan učinak, dok su s gostovanja po 3 boda donijeli iz Laza i Gunjavaca. Na domaćem terenu je u prošloj sezoni osvojeno 27, a u gostima 8 bodova. Najviše utakmica u prošlogodišnjem prvenstvu odigrao je Stjepan Madžar, dok su najbolji klupski strijelci s 10 golova bili Antonio Ferić i Branko Petošević. Iza njih je Tomislav Halužan zabio 6, a Ivan Olujević 5 pogodaka. Ključno za klub bilo je u zimskoj stanci dovođenje trenera Luke Stjepanovića koji je očito dobro posložio momčad što je na kraju donijelo rezultat.

Trener Stjepanović s pripremama za novu sezonu počeo je u nedjelju, 11. srpnja, dok na popisu ima 19 igrača. Ovog ljeta klub su napustila 2 igrača i to Tomislav Crnac koji je otišao u Dopsin u Osječko – baranjsku županiju, dok je Domagoj Grgić prešao u susjedni Slavonac iz Slavonskog Kobaša. Za prvi dio sezone BONK neće moći računati na Mateja Siroglavića koji je stradao u prometnoj nesreći. Od novih imena iz Amatera je stigao Jurica Prgomet, a iz Kobaša Mateo Plemenčić. U prošloj sezoni zbog posla nije igrao Karlo Mikajević koji će sada biti na raspolaganju treneru Stjepanoviću. Lista pojačanja nije zaključena te klub pregovara s još 2 nova imena.

Pripreme nogometaši BONK-a obavljaju na svom terenu u Bebrini i to svaki dan od ponedjeljak do petka, dok vikendima nastupaju na turnirima. Tako su sada ove subote, 24. i u nedjelju 25. srpnja na memorijalu u Šumeću, dok ih tjedan nakon toga čeka i memorijal u Starom Slatiniku i na kraju 7. i 8. kolovoza Dani Slavonca u Brodskom Stupniku. 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija