Sport

NK Svačić obranio naslov na turniru u Bebrini

NK Svačić obranio naslov na turniru u Bebrini

 Nogometaši Svačića iz Starog Sltinika obranili su naslov pobjednika na tradicionalnom 7. turniru u Bebrini koji je kao i do sada odlično organizirao domaći županijski prvoligaš BONK. Oni su u finalu s 5:2 nakon boljeg izvođenja penala bili bolji od ovog ljeta pojačane sibinjske Mladosti. U prvom poluvremenu koje se igralo 35 minuta momčad iz Sibinja koju je ovog ljeta preuzeo novi trener Irfan Islami bila je bolja te je imala nekoliko dobrih pokušaja. Tako su se pred golom Svačića našli: Tomislav Sedlo, pa Kruno Ivanković čiji se projektil iz slobodnjaka zaustavio na gredi te na kraju prvog poluvremena Tomislav Kušenicki. Već u 2. minuti nastavka Svačić je došao do vodstva u akciji preko 2 nova igrača koja su nedavno došla u klub, Ivana Krizmanića koji je bio dodavač i strijelca Tomislava Žuljevića. Sredinom drugog poluvremena Mladost iz Sibinja poravnala je na 1:1 iz kaznenog udarca nakon što je lopta pred golom Svačića u ruku pogodila Krizmanića, a sudac Tiho Kruljac pokazao je na 11 metara. Jedno od brojnih pojačanja Sibinjaca ovog ljeta Alen Jelčić bio je precizan za 1:1. Do kraja nije bilo golova te su za Svačić u izvođenju penala svi bili točni i to: Žuljević, Ivanagić, Vrhovac i posljednji Krizmanić. S druge strane kod Mladosti je pogodio samo Jelčić, dok precizni nisu bili Sedlo i Ivanković.

U susretu za 3. mjesto Šokadija iz Šumeća je s 2:1 pobijedila Slavonac iz Brodskog Stupnika. Novi član Prve Županijske lige iz Šumeća koji će po prvi puta u svojoj povijesti igrati u tom natjecanju je za prvih 15. minuta golovima Dajana Šimca i Mislava Kave imao vodstvo od 2:0, da bi minuti prije kraja Davor Vlainić smanjio na konačnih 2:1.

U prvoj polufinalnoj utakmici sibinjska Mladost je s 2 gola Ante Gavrana svladala Slavonac iz Brodskog Stupnika. U drugoj polufinalnoj utakmici Svačić iz Starog Slatinika je s istim rezultatom 2:0 golovima Tomislava Žuljevića i Josipa Grgića bio bolji od Šokadije iz Šumeća. Odigrana je i revijalna utakmica u kojoj su veterani Općine Bebrina s 2:0 golovima Josipa Mršića i Slavena Stašuka pobijedili domaće veterane BONK-a iz Bebrine.

Za najuspješnijeg vratara izabran je Luka Colić iz sibinjske Mladosti, dok je najbolji igrač tradicionalnog turnira u Bebrini Luka Panijan iz Svačića. Premda nije bilo proglašenja za najučinkovitijeg strijelca izdvojimo da je jedini 2 gola na turniru postigao novi igrač Svačiča i njihovo veliko pojačanje za novu sezonu – Tomislav Žuljević.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija