Nit' snijega, nit' hladnoće, vrijeme ni 'vamo ni tamo

Slijede južina i iznadprosječne temperature, veljača neće biti osobito hladna

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 20.01.2021
Nit' snijega, nit' hladnoće, vrijeme ni 'vamo ni tamo


 Čudne li je ova zima, pa i prije ove, unatrag pa i desetak godina. Nit' minusa k'o nekad, hladnoće, pa ni snijega nema da očisti zrak, onako, reda radi. Ovih nekoliko dana unatrag minusa na termometru i nije bogznašto bilo, sve je to nit' 'vamo nit' tamo. Većini, poglavito zbog troškova grijanja možda jest tako po volji, ma koga brine ugođaj, bitno je da je nije "po" novčaniku. A, što ćemo sa zdravljem...

I,  tako, eto, stiže još jedna promjena vremena. Evo do kada ćete u istoj moći uživati. Jer, slijede, za ovo doba godine, iznadprosječne temperature. Osim za siječanj iznad prosječne topline, piše Večernji list, do idućega vikenda pred nama imat ćemo i sve češće oborine, pretežito kišu, prognoza je to Državnog hidrometeorološkog zavoda. Uslijedit će i južina, u danima tjedna ispred nas jutrima će biti od plus 3 do čak plus 13. Ta južina bi mogla smetati zdravlju, prouzročiti glavobolje, razdražljivost i druge tegobe, pa se preporučuje izbjegavati suvišne napore, uzimanje preporučenih terapija.

A, kakva će nam, kad se vremena tiče, jer polovica siječnja je iza nas, biti mjesec veljača? Zoran Vakula, glavni meteorlog na HRT-u, naglašava da ostvare li se trenutačno najvjerojatnije prognoze po mjesecima veljača neće biti odviše hladna. Sa tim u vezi u većini Hrvatske povećana je  vjerojatnost srednje mjesečne temperature zraka, barem oko prosječne za veljaču. No, u mnogim krajevima mogao bi se "dogoditi" višak oborina u odnosu na prosjek, posebice na Jadranu i na područjima uz njega.

 

Zadnje vijesti

Remi rukometašica Broda i Čakovca

Prometni policajci nastavljaju kontrolu prometa, najviše kazni za brzinu i alkohol...

Odjelu za patologiju i citologiju uređaj za izradu patohistoloških preparata

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva Jasna Zlokić na božićnom koncertu SBTV-a publiku vratila u neka sretna vremena

FOTO GALERIJA

Brođane na glavnom gradskom trgu zabavljale Slavonske lole

Vanna svojim vječnim hitovima zagrijala Advent iz davnina i rasplesla Brođane

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"