Nakon sedam godina pauze Otvoreno prvenstvo u curlingu Kutija čvaraka

Nakon sedam godina, Slavonski Brod ponovno je domaćin Otvorenog prvenstva u curlingu 'Kutija čvaraka'. Curling klub Legija ugostio je ekipe iz cijele Hrvatske.

Autor: Brodportal | Datum objave: 29.01.2022
Nakon sedam godina pauze Otvoreno prvenstvo u curlingu Kutija čvaraka


 PrCurling club "Legija" osvojio je prvo mjesto na osmom Otvorenom prvenstvu Slavonskog Broda u curlingu, ali trofej za naslov pobjednika, velika kutija čvaraka, ipak je otputovala za Zagreb. Slavonskoga gostoljubivost ponovno se pokazala u najljepšem svjetlu, jer su pobjednici, ujedno i domaćini natjecanja, svoju nagradu prepustili ekipi zagrebačkog Curling cluba "Vis", koja je osvojila drugo mjesto. Jednako tako, nagrada za drugo mjesto, manja kutija čvaraka, proslijeđena je trećeplasiranoj ekipi, a treća nagrada četvrtoplasiranima. Takav čin domaće ekipe pozdravljen je ovacijama svih sudionika, i bio je to najbolji mogući završetak tog lijepog dana. 

Na naslov pobjednika natjecalo se osam ekipa, a nakon razigravanja po grupama, u polufinalnim utakmicama CK "Vis" je pobijedio CK "Čudnovati čunjaš" rezultatom 6:0, a CC "Legija" nadigrala je ekipu "Čudnovata Legija", sastavljenu od igrača dva kluba, rezultatom 3:1. U finalu "Legija" je bila uvjerljivo bolja od "Visa" i pobijedila je rezultatom 5:1.

Ekipa "Legije", predvođena članovima momčadi koja je aktualni prvak Hrvatske, Hrvojem Tolićem i Vedranom Horvatom, uz veliki doprinos Irme Pavić i sjajnog mladog Marina Pitlovića, potpuno zaslženo osvojila je prvo mjesto, čime je još jednom potvrđeno da u Slavonskom Brodu stasaju izvrsni igrači curlinga. Za ekipu "Visa" nastupili su Ivan Kapović, Bojan Gabrić, Mladen Domazetović i Alberto Skendrović, trećeplasirana je "Čudnovata Legija" (Domagoj Jakopović Ribafish, Marko Stokuća, Tomislav Pitlović, Marin Kovačević), a četvrto mjesto osvojio je "Čudnovati čunjaš" (Ivan Kolar, Ognjen Šolaja, Neven Pufnik).

Sljedeći susret najboljih hrvatskih curlingaša bit će sredinom ožujka, kada će u Brnu (Češka Republika) biti održano 16. Prvenstvo Hrvatske.

foto: Radio Slavonija

Zadnje vijesti

Remi rukometašica Broda i Čakovca

Prometni policajci nastavljaju kontrolu prometa, najviše kazni za brzinu i alkohol...

Odjelu za patologiju i citologiju uređaj za izradu patohistoloških preparata

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva Jasna Zlokić na božićnom koncertu SBTV-a publiku vratila u neka sretna vremena

FOTO GALERIJA

Brođane na glavnom gradskom trgu zabavljale Slavonske lole

Vanna svojim vječnim hitovima zagrijala Advent iz davnina i rasplesla Brođane

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"