Nakon dvije godine ljubitelji moto utrka ubrzanja došli na svoje

Jedan od najatraktivnijih događaja u sklopu 17. Mega biker's susreta je Utrka ubrzanja koja je i ove godine okupila veliki broj posjetitelja.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 15.05.2022
Nakon dvije godine ljubitelji moto utrka ubrzanja došli na svoje


 Za razliku od prijašnjih sezona ove se vozilo na novoj lokaciji koja je za sve sudionike, ali i same organizatore bila pun pogodak. Vozilo se u 4 klase u kojima su najviše uspjeha imali vozači iz: Vinkovaca, Koprivnice i Orašja.

Nakon dvije godine ljubitelji moto utrka ubrzanja došli su na svoje. Sami motoristi zaželjeli su se ovih utrka kao i gledatelji koji vole ovaj oktanski sport. Vrijeme je bilo idealno za nesmetano održavanje ovog natjecanja koje je bilo u 4 klase. Ono što je za sve bila velika novost to je nova lokacija u Lučkoj ulici na Bijelišu tako da je start Utrke ubrzanja bio u Gornjoj Vrbi, a cilj na Ruščici. Organizatori iz Moto kluba Brod mogu biti zadovoljni da je Utrka ubrzanja prošla u najbolje redu i bez i najmanjeg incidenta te je na njoj u 4 klase bilo 38 vozača. 

U najjačoj klasi PRO open za moticikle preko 1.000 ccm u kojima su dopuštene dorade pobijedio je Dominik Nikšić iz Koprivnice na Kawasakiju koji je u finalnoj utrci bio bolji od Marka Horvata na Suzukiju, dok je treći bio Igor Franjević.

Malo je nedostajalo da Dominik Nikšić uzme i dvostruki naslov budući je poražen u finalu Klase PRO 600 od Elvisa Hrstića iz Orašja koji je vozio Kawasaki ZX 6R. Treći u ovoj klasi u kojoj su također dopuštene dorade na motociklima bio je Siniša Ivkić koji je također iz Orašja te je i on vozio Kawasaki do 600 ccm.

U klasi Open, ali za serijske motocikle slavio je Ivan Kovačevića iz Retkovaca na Suzukiju GSX R 1000 koji je već nekoliko puta na Utrkama ubrzanja u Slavonskom Brodu dolazio do naslova, dok je prvog osvojio 2014. godine. On je u finalu bio brži od Alena Majstorovića iz Koprivnice na Kawasakiju, dok je treći bio Brođanin Goran Koprivčević. 

U klasi serijskih motocikala do 600 ccm 1. mjesto osvojio je Stjepan Soldić iz Nuštra na Suzukiju GSX 600 R koji je u finalu pobijedio Brođanina Danijela Kljajića na Yamahi R6, dok je također na Yamahi bio trećeplasirani Antonio Čiko iz Požege. 

Na ovogodišnjoj Utrci ubrzanja koja je održana u sklopu 17. Mega biker's susreta prema slobodnoj procjeni organizatora okupilo se oko 2.500 gledatelja koji su imali što vidjeti u sve 4 klase. Organizacija je bila na visokoj razini, ali kako kažu iz Moto kluba Broda uvijek može bolje. 

Zadnje vijesti

Nikoga briga, a ružno, prijeteće

Vrijedno priznanje dr. Šimi Benešu

Poraz brodskih odbojkašica na domaćem terenu

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva Jasna Zlokić na božićnom koncertu SBTV-a publiku vratila u neka sretna vremena

FOTO GALERIJA

Brođane iznenadio i oduševio pravi sveti Nikola!

Brođane na glavnom gradskom trgu zabavljale Slavonske lole

Vanna svojim vječnim hitovima zagrijala Advent iz davnina i rasplesla Brođane

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić