Vijesti

Najveća koncentracija alkohola iznosi 2,74 promila

Najveća koncentracija alkohola iznosi 2,74 promila

 Ovaj vikend 26./27. studeni u vremenu od 23 – 5 sati policijski službenici ove Policijske uprave su u suradnji sa policijskim službenicima Policijskih uprava Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske provodili pojačane preventivno-represivne aktivnosti u prometu usmjerene na suzbijanje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, ali i druge teške prekršaje u prometu, pa je tako u sklopu akcije sankcionirano 11 vozača koji su upravljali motornim vozilima pod utjecajem alkohola.  

SANKCIONIRAN ALKOHOLIZIRANI VOZAČ

U sklopu pojačanih nadzora u prometu s naglaskom na alkohol, novogradiški policajci su 27. studenog, oko ponoći, u Novoj Gradiški, u Ul. Maksimilijana Benkovića kontrolirali osobni automobil kojim je upravljao 26-godišnjak. Utvrđeno je da upravlja osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima i pod utjecajem alkohola od 1,70 promila. Alkoholizirani vozač je zadržan u policiji na otriježnjenju, te je protiv njega podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Prošlotjedni nadzori prometa na cestama

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 21. do 27. studenoga, dogodilo se ukupno 14 prometnih nesreća, od kojih, četiri s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno šest osoba, dvije teže a četiri su lakše ozlijeđene. 

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 288 prometnih prekršaja, od čega: 122 prekršaja nepropisnih brzina, 36 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 20 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 21 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naseljenom mjestu iznosila je 89 km/h, a izmjerena je dana, 25. studenoga u Slavonskom Brodu na Sjevernoj veznoj cesti, počinitelj prekršaja je 37-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je upravljao s osobnim automobilom.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 200 km/h, a izmjerena je u subotu, 26. studenog, oko 1 sat na dionici autoceste A-3 kod Slavonskog Broda, počinitelj prekršaja je 26-godišnji državljanin Republike Austrije, koji je upravljao osobnim automobilom.

Najveća koncentracija alkohola iznosi 2,74 promila, a očitana je u nedjelju, 27. studenoga oko 3,20 sati, u Slavonskom Brodu u organizmu 39-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom.

Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija