Najava Velikogospojinskih dana u Brodskom Vinogorju

Uz geslo „Što god vam rekne, učinite“ (Iv 2,5) Velikogospojinski dani u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Brodskom Vinogorju u Slavonskom Brodu započinju u subotu, 6. kolovoza i završavaju u ponedjeljak, 15. kolovoza na svetkovinu Velike Gospe.

Autor: Brodportal | Datum objave: 27.07.2022
Najava Velikogospojinskih dana u Brodskom Vinogorju


 Misna slavlja tijekom devetnice od subote, 6. do nedjelje, 14. kolovoza počinjat će svakoga dana u 19 sati. Predvoditelji misnih slavlja su: prvoga dana u subotu 6. kolovoza župnik Krunoslav Karas; u nedjelju, 7. kolovoza je grkokatolička liturgija sv. Ivana Zlatoustog koju predvode grkokatolički svećenici; u ponedjeljak, 8. kolovoza misu predvodi mons. Stjepan Belobrajdić, svećenik u miru; u utorak, 9. kolovoza vlč. Stjepan Sokolović, svećenik u miru; u srijedu, 10. kolovoza vlč. Mario Paradžik, župnik u Vrpolju i policijski kapelan u Slavonskom Brodu; u četvrtak, 11. kolovoza dr. vlč. Ivan Benakovič, profesor na đakovačkom KB-u.

Trodnevnicu od petka, 12.  do nedjelja 14. kolovoza predvodit će preč. Ante Šiško, župnik u Vođincima i dekan Vinkovačkog dekanata. On će poslije mise predvoditi i euharistijsko klanjanje. Na samu oučnicu u nedjelju, 14. kolovoza poslije mise bit će procesija s Gospinom slikom.

Prilika za ispovijed svaki dan od 18 sati.

Proslava Velike Gospe u Brodskom Vinogorju

Na samu svetkovinu Velike Gospe u ponedjeljak, 15. kolovoza u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Brodskom Vinogorju u Slavonskom Brodu misna slavlja predvode: u 6 sati vlč Stjepan Sokolović, u 8 sati župnik Krunoslav Karas, u 10.30 sati vlč. Ivan Baževac, vojni kapelan u Karlovcu, u 17 sati misu s blagoslovom djece predvodi župnik Krunoslav Karas, a  u 19 sati mons. Stjepan Belobrajdić.

Prilika za ispovijed od 6 do 11.30 sati i od 16.30 do 19 sati.

 

Zadnje vijesti

Županija i HŽ-a sufinanciraju prijevoz studenata željeznicom

Svako deseto dijete u dobi od 15 do 17 godina bilo je žrtva elektroničkog nasilja

Projekt Kuće Brlić dobitnik nagrade „Simply the best“ za inovativnu realizaciju nove turističke atrakcije

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto