Vijesti

Na području Broda osjetio se lagani potres

Na području Broda osjetio se lagani potres

 Prvi val potresa trajao je par sekundi, a nakon toga uslijedio je drugi. Iz Centra 112 kažu da nemaju dojava o povrijeđenim osobama i imovini. Prema informacijama koje sada imamo, sve školske i predškolske ustanove postupile su prema prema protokolu u slučaju potresa te su djeca izvedena izvan školskog objekta.

Epicentar je bio 9 kilometara sjeverno od Broda na dubini od 4 kilometra. Jačina potresa je 4,0 po Richterovoj ljestvici što se smatra laganim potresom gdje su osjetna drmanja pokućanstva i zvukovi trešnje, a značajnija oštećenja su rijetka. Ovakvih potresa je u prosjeku je oko 6200 godišnje.

Oglasila se i Županijska uprava Brodsko-posavska, koja u građane poziva na oprez. "Građane pozivamo na oprez, a o svim informacijama koje budu pristizale, pa tako i o eventualnom postupanju, Brodsko-posavska županija izvještavat će javnost."

Službeno priopćenje Seizmološke službe Hrvatske o potresu u Slavonskom Brodu:

"Danas, 7. lipnja 2018. godine u 8 sati i 45 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 9 kilometara sjeverno od Slavonskog Broda. Magnituda potresa iznosila je 4.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Podataka o eventualnim lakšim štetama nema." 

 

 

 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija