Mlađi veterani Vinogorca sa 6:3 bolji od starijih

Po prvi put u neovisnoj Hrvatskoj okupili su se veterani NK Vinogorac iz Brodskog Vinogorja.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 17.06.2018


 Ovaj nekada uspješni klub danas radi samo s mlađim uzrasnim kategorijama, dok ima naznaka da bi se i seniori mogli pokrenuti. U svemu tome veliku podršku dali su i veterani kluba koji su odigrali međusobnu utakmicu.

S obzirom da se nedavno NK Graničar iz Brodskog Varoša iselio iz prostorija Vinogorca, a kako bi i dalje uz omladinski pogon u Brodskom Vinogorju i dalje postojao klub, veterani kluba odlučili su odigrati prijateljsku utakmicu. Ovo je prva utakmica veterana Vinogorca još od 1988. godine tako da se pojedini nisu vidjeli punih 30. godina. Jedan od onih koji je 18. sezona nosio dres kluba iz Brodskog Vinogorja je Adolf Škrpan koji naravno nije mogao propustiti ovu utakmicu. 

Organizator utakmice, a to su tzv. mlađi veterani Vinogorca oni koji su rođeni od 1971. do 1973. godine htjeli su igrati protiv starijih veterana kluba koji danas imaju 50 i više godina starosti. Utakmica se igrala na nešto manje golove i sa skraćenim terenom za igru što dolikuje igračima i njihovim godinama. Igrala su se 2 poluvremena po 25. minuta, dok su jedni i drugi pokazali da još uvijek nisu zaboravili igrati nogomet. Na kraju je pobjeda sa 6:3 pripala mlađim veteranima što je ujedno kao i sama utakmica bio najveći poklon Antoniju Periću koji je taj dan slavio rođendan.

U prvom poluvremenu stariji veterani Vinogorca koji su nastupili u Narančastim dresovima imali su inicijativu i nekoliko dobrih prigoda, ali je odličan na golu bio Igor Krajnović. Unatoč tome što nisu imali terensku nadmoć mlađi veterani Vinogorca su preko Gorana Čokešića došli u vodstvo od 1:0. U drugom poluvremenu bilo je daleko više golova, pa je tako trostruki strijelac za pobjedničku ekipu bio Mario Radman, dok je 2 gola dao Zlatko Rašić. Za poražene starije veterane Vinogorca se Pero Kovačević 2 puta upisao u listu strijelaca, dok je 1 gol dao Željko Kovačević. Slijedeću utakmicu veterani Vinogorca imat će u petak 31. kolovoza, kao najava tradicionalnog turnira mlađih uzrasta koji se taj vikend održava u Brodskom Vinogorju.  

STRIJELCI: 1:0 – Čokešić (20), 2:0 – Rašić (27), 2:1 – Ž. Kovačević (28), 3:1 – Radman (30), 3:2 – P. Kovačević (33), 4:2 – Rašić (38), 4:3 – P. Kovačević (40), 5:3 – Radman (45), 6:3 – Radman (50)

MLAĐI VETERANI NK „VINOGORAC“: Igor Krajnović, Pero Kutlić, (Darko Marijić), Alen Vodanović (Domagoj Drmić), Zlatko Rašić, Antonio Perić, Mario Radman, Igor Letica, Goran Čokešić. TRENER: Andrija Olujević 

(zbog ozljeda nisu igrali: Krunoslav Kozina i Dejan Kamenko)  

STARIJI VETERANI NK „VINOGORAC“: Ivan Kljaić, Zdravko Logarušić, Dubravko Šprajc, Pero Kovačević, Zoran Gruičić, Krunoslav Tomljanović, Željko Kovačević, Adolf Škrpan. TERENER: Ivan Katušić 

(zbog ozljeda i bolesti nisu nastupili: Marijan Marić, Dražen Perić, Mario Marijić, Goran Begić i Jure Nogalo)

Zadnje vijesti

Remi rukometašica Broda i Čakovca

Prometni policajci nastavljaju kontrolu prometa, najviše kazni za brzinu i alkohol...

Odjelu za patologiju i citologiju uređaj za izradu patohistoloških preparata

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva Jasna Zlokić na božićnom koncertu SBTV-a publiku vratila u neka sretna vremena

FOTO GALERIJA

Brođane na glavnom gradskom trgu zabavljale Slavonske lole

Vanna svojim vječnim hitovima zagrijala Advent iz davnina i rasplesla Brođane

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"