Mlada magistrica likovne kulture Sara Karalić odlučila svojim ilustracijama osvojiti Brođane

Sara Karalić je mlada, kreativna i poduzetna Brođanka, a njezine ilustracije mnogi već imaju na svojim računalima. Jer umjesto olovke koristi grafički tablet za crtanje.

Autor: Brodportal | Datum objave: 09.06.2021


 Potezi grafitnom olovkom ili olovkom spojenom na grafički tablet za crtanje – u principu je isto. Jer ukoliko želite nacrtati nečiji portret treba vam znanje, umijeće i kreativnost. Svo troje ima Sara Karalić iz Slavonskog Broda. Mlada magistrica edukacije likovne kulture.

Sara je svoju tehniku crtanja i slikanja brusila više od 11 godina. Prvo kao učenica osječke Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, zatim kao studentica preddiplomskog studija Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, dok je znanje magistrice edukacije likovne kulture stekla na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti. Njezin dar za ilustracije i karikature primijetili su i profesori na akademiji. 

Grafički tablet za crtanje u potpunosti je zamijenio grafitnu olovku. A od tada do danas Sarine karikature dobile su vojsku obožavatelja. Crta i boja lica prema originalnim fotografijama, a iza svega stoji ljubav prema umjetnosti.

Ono što ju najviše ispunjava Sara je odlučila i raditi. Prošle godine otvorila je vlastiti obrt. S 25 godina tako je uspjela ostvariti svoj san i raditi ono što voli. Uz karikature drži i tečajeve slikanja za djecu, mlade i odrasle, a uskoro i pripreme za umjetničke akademije jer svu teoriju i praksu za to već ima. Nakon Osijeka i Zagreba svoju je priču odlučila opet vratiti u rodni Slavonski Brod. Uz sve to ima jednu veliku i prilično ambicioznu želju. 

"Voljela bih otvoriti umjetničku školu, ono što je meni nedostajalo kao djetetu u Slavonskom Brodu i ovi koji dolaze meni također su rekli da bi im to odgovaralo. Naravno, htjeli bi svoju djecu negdje dati a da to nije Osijek ili Zagreb, već tu u Slavonskom Brodu, ima ih jako puno. Ako bilo koji grad može imati nešto tako, to je Slavonski Brod definitivno", kaže Sara.

Kao i u životu, ne uspijevaju oni s malim nego s velikim ciljevima i upornošću. Sara za sada ima oboje, a Slavonski Brod mladu umjetnicu i poduzetnicu pred kojom su, čini se, još brojni ostvareni ciljevi. Zašto ne i umjetnička škola.

Zadnje vijesti

Čuvajte se vrućine, usred smo toplinskog vala

Pleterničanka Ana Baketarić pobjednica Zlatnog glasa zlatne doline, požeški TS Paori osvojili publiku

Sutra obilježavanje Svjetskog dana glazbe

NAJČITANIJE DANAS

Međunarodni festival tamburaških pjesama

Pleterničanka Ana Baketarić pobjednica Zlatnog glasa zlatne doline, požeški TS Paori osvojili publiku

FOTO GALERIJA

Sjećanje na djecu poginulu u Domovinskom ratu "Mali križ - velika žrtva"

Završio 5. VukovART: Vukovarsku galeriju obogatilo deset vrhunskih street art djela

Obilježen Dan Općine Okučani

Tisuće hodočasnika na slavlju svetkovine svetog Antuna u Podvinju

Srebrni jubilej građenja žive Crkve u brodskoj župi Bezgrešna Srca Marijina