Vijesti

Misijska grupa M18 na Korzu izvela glazbeno-plesni program

 Kao gosti Evangeličke crkve u Slavonskom Brodu je ovih dana boravila skupina mladih iz raznih dijelova svijeta. Okupljeni su u misijsku grupu M18 i cilj im je na poseban način način promicati kršćanske vrijednosti.

Mladi članovi misijske grupe M18 tako su nakon četiri godine su zapjevali, zaplesali te podijelili svoja svjedočanstva vjere Brođanima. M18 djeluje gotovo 15 godina i osnovana je u Brazilu, a bavi se raznim vrstama umjetnosti, a prije 9 godina  godine došli su u Kutinu i veliki dio grupe tamo je i ostao živjeti, neki su se vratili u Brazil, a drugi su došli Među njima je i Eduardo.

"Upoznao sam ovu grupu kada su bili u mom gradu Natalu u Brazilu. Dobio sam poziv od njihovog voditelja da im se pridružim. U Hrvatsku sam došao prije tri i pol godine, jako mi se sviđa živjeti ovdje i biti dio ove grupe jer nastupamo u brojnim mjestima, upoznajemo ljude i širimo radost koju imamo", rekao nam je Eduardo Pinheiro.

Eduardo se od djetinjstva bavi plesom, a drago mu je da se i kroz grupu može izraziti na ovaj način.

"Volim plesati, a počeo sam prije nego što sam postao član grupe, no ovako vježbam više i češće jer u Kutini imamo plesni studio gdje plešemo svaki dan, nekada vježbamo i 5 sati dnevno", ističe Eduardo.

Cilj im je promicati pozitivne vrijednosti i širiti pozitivnu energiju. Tako dio nastupa su i osobne ispovjesti članova. Grupa je zadnjih mjesec dana na turneji Hrvatskom, a Slavonski Brod zadnja je postaja ove godine.

"Pokušavamo posjetiti što više mjesta, baza nam je u Kutini, ali pokušavamo obići okolna mjesta, rado dolazimo u Slavonski Brod. Trudimo se prenijeti ljudima ono što vjerujemo, jer u sebi imamo radost i ples, nekako taj brazilski duh nastojimo prenijeti na ljude i usrećiti ih", govori Eduardo.

A reakcije gledatelja su pozitivine, kažu ovi mladi ljudi.

"Ljudima se naš nastup sviđa jer je nešto drugačije. Ljude zanima što radi naša grupa, što Brazilci rade u Hrvatskoj i uživaju u pleso", rekao nam je uz osmijeh Eduardo.

Prema reakciji brojnih okupljenih Brođana, u svojoj misiji uspjeli su inastupom na slavonskobrodskom Korzu. 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija