Ministar Banožić s predstavnicima tvrtke "Đuro Đaković Specijalna vozila d.d."

"Uvjeren sam da će gospodarstvenici prepoznati prilike te kako ćemo svi zajedno raditi na jačanju gospodarstva i Hrvatske vojske", zaključuje Banožić

Autor: Brodportal | Datum objave: 11.05.2021
Ministar Banožić s predstavnicima tvrtke "Đuro Đaković Specijalna vozila d.d."


 Ministar obrane Mario Banožić obišao je u ponedjeljak, 10. svibnja 2021. godine tvrtku "Đuro Đaković Specijalna vozila d.d." u Slavonskom Brodu gdje je održao i radni sastanak s njezinim predstavnicima. Obilasku i sastanku nazočio je i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj.

Na radnom sastanku s ministrom Banožićem i admiralom Hranjem, sudjelovali su predsjednik Uprave "Đuro Đaković Specijalna vozila d.d." Danijel Marić te predsjednik Uprave "Đuro Đaković  Grupa d.d." Hrvoje Kekez sa članovima Uprave, na kojem se razgovaralo o modelu zajedničkog nastupa po pitanju obrambenog fonda i o aktualnim projektima.

Tijekom obilaska proizvodnih pogona prikazane su aktivnosti na aktualnim projektima, prvenstveno višegodišnjoj suradnji na generalnoj reviziji tenkova M-84, kao i održavanju borbenih oklopnih vozila BOV Patria AMV 8x8.

Ministar obrane tom je prigodom istaknuo kako je ovo jedna od onih hrvatskih tvrtki zahvaljujući kojoj se može zadržati razina opremanja na stupnju koji će omogućiti redovito funkcioniranje sustava obrane i u ovim izazovnim vremenima.

"Tvrtka "Đuro Đaković Specijalna vozila" nudi, uvjerili smo se, uistinu kvalitetne i vrhunske proizvode koji zadovoljavaju visoke standarde kvalitete, od proizvodnje baznih vozila BOV Patria 8x8 pa sve do generalne revizije tenkova s tendencijom daljnjeg razvoja suradnje i u drugim područjima poslovanja tvrtke", rekao je Banožić i izrazio uvjerenje u nastavak suradnje i u idućim godinama s obzirom i na nove perspektive u kontekstu povlačenja financijskih sredstava iz Europskoga obrambenog fonda.

"Uvjeren sam da će gospodarstvenici prepoznati prilike te kako ćemo svi zajedno raditi na jačanju gospodarstva i Hrvatske vojske", zaključio je ministar obrane.

"Bilo nam je zadovoljstvo održati sastanak s ministrom obrane Marijom Banožićem i načelnikom Glavnog stožera OSRH admiralom Robertom Hranjem, kao čelnim osobama našeg najvažnijeg partnera na vojnom programu "Đuro Đaković Specijalna vozila". Bila je to prilika da popričamo i o kratkoročnim i dugoročnim planovima Ministarstva, u kojima se dosadašnja uspješna i kvalitetna suradnja MORH-a i "Đuro Đaković Specijalna vozila" nastavlja na obostrano zadovoljstvo i u narednom razdoblju", rekao je predsjednik Uprave Danijel Marić te dodao kako se nastavljaju pripreme za pokretanje projekata koje bi trebale doprinijeti povećanju razine opremljenosti OSRH, a u kojem će "Đuro Đaković Specijalna vozila" imati značajnu ulogu.

FOTO: MORH/J.Kopi

Zadnje vijesti

Čuvajte se vrućine, usred smo toplinskog vala

Pleterničanka Ana Baketarić pobjednica Zlatnog glasa zlatne doline, požeški TS Paori osvojili publiku

Sutra obilježavanje Svjetskog dana glazbe

NAJČITANIJE DANAS

Međunarodni festival tamburaških pjesama

Pleterničanka Ana Baketarić pobjednica Zlatnog glasa zlatne doline, požeški TS Paori osvojili publiku

FOTO GALERIJA

Sjećanje na djecu poginulu u Domovinskom ratu "Mali križ - velika žrtva"

Završio 5. VukovART: Vukovarsku galeriju obogatilo deset vrhunskih street art djela

Obilježen Dan Općine Okučani

Tisuće hodočasnika na slavlju svetkovine svetog Antuna u Podvinju

Srebrni jubilej građenja žive Crkve u brodskoj župi Bezgrešna Srca Marijina