Vijesti

Memorijalnom hodnjom od Zagreba do Vukovara

Memorijalnom hodnjom od Zagreba do Vukovara

 Trasa kretanja hodnje podijeljena je na devet dionica, a kako je jedna od njih i Slavonski Brod 16 pripadnika Pukovnije vojne policije MORH-a u četvrtak popodne položilo je vijenac i zapalilo lampaše ispred spomenika poginulim i nestalim braniteljima na Trgu Stjepana Miletića u Slavonskom Brodu odajući počast i zahvalu svim nestalim i poginulim braniteljima tijekom Domovinskog rata.

-Ova hodnja dobila je ime po našem poginulom suborcu Alfredu Hillu, nastavno središte za obuku Vojne policije također nosi njegovo ime. U spomen na njega i 123 poginula pripadnika Vojne policije, kao i u sjećanje na sve žrtve Domovinskog rata, organizirali smo ovu prvu hodnju i nadamo se da će ona postati tradicija svake godine. Alfred Hill poginuo je 16.listopada 1991. kad je poginuo i general Blago Zadro. Nadamo se da ćemo na taj dan ove godine zapaliti svijeću i položiti vijenac na Memorijalnom groblju u Vukovaru-kazao je, među ostalim, nakon polaganja vijenca i paljenja svijeća kod  spomenika poginulim i nestalim braniteljima na trgu Stjepana Miletića stožerni narednik Mario Kufner. Brođanin Šandor Mrkalj također je u postrojbi hodnje.

-Kao dragovoljac sam se u Domovinski rat uključio u rujnu 1991. i do danas sam ostao u aktivnoj službi. Moj motiv i za ovu hodnju je čisto domoljublje, baš kao što je bilo i tih ratnih godina. Hodamo zbog svih imena na spomenicima diljem naše domovine-kazao je stožerni narednik Šandor Mrkalj. U čast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, zajedno pripadnicima postrojbe ove Memorijalne hodnje vijenac je položila i zamjenica gradonačelnika Slavonskog Broda Marina Martić Puača.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija