Mazatori odlični organizatori Prvenstva Hrvatske u supersprint duatlonu, Dejan Radanac i Ines Jozić najbolji među Brođanima

Triatlon klub Mazator bio je domaćin i organizator Prvenstva Hrvatske u supersprint duatlonu.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 09.05.2021
Mazatori odlični organizatori Prvenstva Hrvatske u supersprint duatlonu, Dejan Radanac i Ines Jozić najbolji među Brođanima


 Vrlo ugodno vrijeme okupilo je na Polojskoj cesti mnoštvo duatlonaca koji su se natjecali u trčanju i vožnji biciklom. Od Brođana su najbolje plasmane imali Dejan Radanac i Ines Jozić koji su bili najbolji u svojim kategorijama, dok je samo natjecanje bilo odlično organizirano.

Do sada se Prvenstvo Hrvatske u duatlonu održavalo uglavnom u Zagrebu, međutim, sada je nakon dugo vremena održano izvan glavnog grada. Triatlon klub Mazator prihvatio se organizacije još jednog događaja koji je okupio oko 150 sportaša iz cijele Hrvatske. Duatlon ima 3 discipline, a to su sprint, pa supersprint koji je održan na Polojskoj cesti i klasični duatlon na kojem se prvo trči 10 km, pa se 40 km vozi bicikl te nakon toga opet trči i to 5 km. Na supersprintu koji je održan od Gradskih bazena do Poloja dionice su bile puno kraće. Tako se prvo trčalo 2 i pol kilometra, pa se 10 km vozio bicikl, da bi se na kraju trčalo još kilometar i 250 metara.

Kod seniora je ulogu favorita opravdao Silvije Tomac koji je po 6. puta postao prvak Hrvatske. On je imao vrijeme 26,56, dok je 40 sekundi iza njega u cilj ušao Osječanin Matej Jukić. Treće mjesto pripalo je Adrijanu Žgaljiću članu TK Petar Zrinski iz Zagreba.

Od članova TK Mazator najbolji plasman imao je Dejan Radanac koji je u ukupnom poretku završio na 20. mjestu, ali je u svojoj kategoriji preko 35 godina bio najbolji. Ekipno je u muškoj konkurenciji TK Maksimir osvojio 1. mjesto, dok je domaći Mazator za koji je nastupilo 12 članova bio 7.- mi. U ženskoj kategoriji do naslova je došla 20-godišnja Nika Rimaj članica zagrebačkog Petra Zrinskog kojoj je ovo 4 naslov državne prvakinje u duatlonu, ali prvi u ovoj disciplini supersprint.   

Iza Nike Rimaj u cilj je kao drugoplasirana ušla Željka Šaban Miličić koja je državna rekorderka u Iron manu te je čak 34 puta bila prvakinja Hrvatske u triatlonu. Na 3. mjesto plasirala se Osječanka Ivana Granoša.

U ekipnom plasmanu u ženskoj konkurenciji zagrebački TK Swibir osvojio je 1. mjesto, dok su djevojke iz Mazatora bile četvrte. Najbolji plasman od Brođanki imala je Ines Jozić koja je ukupno završila na 12. mjestu, dok je u svojoj kategoriji preko 25 godina bila najbolja ispred  još jedne Brođanke Lovrane Čabraje. Ovo natjeanje velikoj većini sportaša bilo je odličan uvod u početak Hrvatske triatlon lige koja će se s 1. kolom 23. svibnja održati u Trogiru.   

Zadnje vijesti

Čuvajte se vrućine, usred smo toplinskog vala

Pleterničanka Ana Baketarić pobjednica Zlatnog glasa zlatne doline, požeški TS Paori osvojili publiku

Sutra obilježavanje Svjetskog dana glazbe

NAJČITANIJE DANAS

Međunarodni festival tamburaških pjesama

Pleterničanka Ana Baketarić pobjednica Zlatnog glasa zlatne doline, požeški TS Paori osvojili publiku

FOTO GALERIJA

Sjećanje na djecu poginulu u Domovinskom ratu "Mali križ - velika žrtva"

Završio 5. VukovART: Vukovarsku galeriju obogatilo deset vrhunskih street art djela

Obilježen Dan Općine Okučani

Tisuće hodočasnika na slavlju svetkovine svetog Antuna u Podvinju

Srebrni jubilej građenja žive Crkve u brodskoj župi Bezgrešna Srca Marijina