Vijesti

Maturanti slave završetak srednjoškolskog obrazovanja

 Odbrojavaju se sati koje će još provesti zajedno, posljednji puta kao razred. Maturanti  i ove su si godine dali truda kada su kostimi za norijadu u pitanju.  Za vrhunac proslave, tradicionalnu norijadu, sve je već više-manje spremno. Čak i transparenti.

Sretni su zbog završetka srednjoškolskog obrazovanja, a još će sretniji, kažu, biti danas kada u povorci prođu ulicama grada i okupe se na središnjem gradskom trgu. Podsjećamo, zbog epidemije, posljednje dvije godine službena norijada, barem onakva kakvu pamte Brođani nije bila organizirana zbog zabrana okupljanja, iako su se maturanti samostalno organizirali i ipak dostojno obilježili završetak obrazovanja. Upravo epidemija, i na ovu generaciju maturanata ostavila je velik trag. 

Važan dio njihova života, došao je kraju. Obilježila su ga prijateljstva, prve ljubavi, druženje, izlasci... Nakon norijade, nastavit će svatko svojim putem, a planove su, ističu, već više-manje posložili. 

Matura je samo jedna od obaveza koja ih čeka, ali o tome će razmišljati nakon Norijade. U 18 sati okupit će se pred svojim školama, a zatim sljedi slavlje. Završetak školovanja čestitaju im i iz Policijske uprave brodsko-posavske, ali i apeliraju da svojim ponašanjem i postupcima sutra ne ugroze vlastitu sigurnosti i sigurnost drugih te da dostojno i mirno proslave svoj dan. 

Što su sve rekli ekipi Dnevnika SBTV-a pogledajte u video prilogu.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija