Sport

Marsonia i Vukovar u finalu na turniru u Ruščici

Marsonia i Vukovar u finalu na turniru u Ruščici

 Jučer su u Ruščici odigrane polufinalne utakmice Memorijalnog turnira Zvonko Mikolčević, a veliko finale izborili su Marsonia i Vukovar.

U prvom polufinalu Marsonia je nakon penala preskočila Cibaliju, dok je Vukovar u večernjem terminu slavio 4:2 pobjedu nad ligaškim rivalom Dubravom. Marsonia i Cibalia su se u Ruščici po prvi put predstavili domaćoj javnosti pod vodstvom novih trenera Dalibora Bognara i Andreja Kerića, a na kraju je zadovoljniji bivši prvotimac Cibalije na klupi Bijelo crnih. Marsonia je i prva došla do prednosti, u 16. minuti Selmir Mahmutović koji je pogodio s bijele točke. U samoj završnici u strijelce se upisao još jedan BiH napadač, Tarik Hero donio je Cibaliji poravnanje, no Nebeskoplavi tamo nisu imali sreće pa u nedjelju neće braniti naslov pobjednika ovog turnira.

U drugoj utakmici puno efikasniji nogomet, Vukovar je poveo golom Valentina Jare koji bi mogao biti jedan važan Bojkov adut u novoj sezoni ako će konačno biti zdrav u kontinuitetu, Dubrava je do odmora preokrenula golovima Ivanovića i svog značajnog pojačanja Patricka Kessea pristiglog iz Trnja, no u nastavku Vukovarci okreću i odlaze do pobjede na germanski pogon. Najprije je Janiš zatresao vlastitu mrežu za poravnanje na 2:2, a onda Knoll i Weber zabijaju dva komada za konačnih 4:2 Vukovara.

RASPORED NEDJELJA 16. 07. 2023

10:00 MISA ZADUŠNICA ZA SVE POGINULE HRVATSKE BRANITELJE U CRKVI ROĐENJA BDM U RUŠČICI

16:30 FINALE – LIMAČIĆI 2×15 min

ŠN Marsonia – ŠN Svačić Stari Slatinik

17:30 UTAKMICA ZA 3.MJESTO – SENIOR

Cibalia – Dubrava TK

19:20 FINALE – LIMAČI 2×15 min

ŠN Amater – NA NOPO LEGEN

20:15 FINALE – SENIORI

Marsonia – Vukovar 1991

izvor: sportalo.hr

foto: NK Marsonia / Facebook

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija