Sport

Marsonia bolja od Čepina u prvoj pripremnoj utakmici s novim trenerom

Protiv Čepina nogometaši Marsonije odigrali su svoju prvu pripremnu utakmicu u kojoj je trener Domagoj Kosić isprobao sve raspoložive snage. Na ovom susretu predstavilo se nekoliko novih igrača koji će se kroz zimski dio priprema pokušati nametnuti, dok su Bijelo – crni s 3:0 došli do pobjede. Pogotovo učinkovito bilo je drugo poluvrijeme u kojem su Brođani kad su ušli mlađi igrači postigli sva 3 gola.

Zimski trenažni proces nogometaši Marsonije obavljaju na umjetnoj travi pomoćnog terena na Stadionu uza Savu na kojem su protiv trećeligaša iz Čepina odigrali svoju prvu pripremnu utakmicu. Bijelo – crni koji su igrali u rezervnoj Plavoj opremi zabilježili su pobjedu s 3:0 zabivši sva 3 gola u drugih 45 minuta kada je Domagoj Kosić na teren poslao uglavnom mlade igrače. U prvom poluvremenu igrale su prve postave te nije bilo golova, ali je zato bilo puno trke i borbenosti na obje strane. Po snijegom prekrivenom terenu nisu se mogle razvijati akcije niti tražiti kombinatorika, ali bilo je i dobrih stvari, dok trener Marsonije Domagoj Kosić smatra da to još nije dovoljno za ostankom u SuperSport Drugoj ligi.

U prvoj postavi Marsonije protiv Čepina bilo je nekoliko novih imena. Tako je iz zagrebačke Lokomotive na posudbu stigao stoper Marko Milošević koji je mlađi igrač rođen u Pakracu 2003. godine. Iz Maksimira je došao Lovro Mraković, a iz Jaruna Franko Žitković koji je također 2003. godište. Tu su i povratnici Mario Bačić koji je igrao na poziciji stopera te Oriovčanin Toni Bošnjaković koji je bio u BSK-u iz Bijelog Brda. Nešto više opasnijih pokušaja imala je Marsonia u prvih 45 minuta i to preko Mahmutovića kojeg su dobro proigravali Dominik Perković s desne i Dominik Jergović s lijeve strane kao i mladi Mihael Bosanac. Međutim, svi ti pokušaji ili nisu bili precizni ili ih je obranio vratar Čepina Luka Dubrović. Imali su i gosti svojih pokušaja preko vrlo opasnih Luke Pačara i Zvonimira Tulumovića te 2 igrača iz Brodsko – posavske županije koji igraju za Čepin i to Antuna Severovića iz Nove Gradiške i Nikole Cindrića iz Nove Kapele.     

U drugom poluvremenu Domagoj Kosić uveo je drugih 11 igrača Marsonije među kojima su od novih bili vratar Petar Jelavić iz Sesveta i mladi David Radman iz Vinogorca. Upravo je Radman u 61. minuti izborio slobodni udarac iz kojeg je Antonio Svrzlić ubacio pred gol Čepina, a tamo se najbolje snašao Lovro Anić koji je pogodio za 1:0 vodstvo Brođana. Malo kasnije u 72. minuti kadet Mihael Mihaljević koji još nema 16 godina oslobodio se 2 igrača i onda je uposlio Davida Radmana, a ovaj je precizan za 2:0 u korist Marsonije. Na samom kraju u 90. minuti Anić je povratnom dao za još jednog mladog igrača domaćih Ivana Guberca koji je vrlo lijepo pogodio pokraj trećeg vratara Čepina u ovoj utakmici Milovana Jozaka za konačnih Marsonia – Čepin 3:0.

Sljedeću pripremnu utakmicu nogometaši Marsonije igraju u subotu, 28. siječnja u Zagrebu protiv Lučkog, dok su im nakon toga protivnici Bedem iz Ivankova na domaćem terenu, pa Bjelovar u gostima i na kraju u posljednjoj provjeri Mačva iz Šabca s kojom se igra u Slavonskom Brodu. 

 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija