Vijesti

Marija Eckert Bilić: Bolji radni uvjeti i mogućnost profesionalnog razvoja potaknuli su veliki interes za rad u našoj klinici

Marija Eckert Bilić: Bolji radni uvjeti i mogućnost profesionalnog razvoja potaknuli su veliki interes za rad u našoj klinici

Jučerašnjom prezentacijom u Osijeku uspješno je završen prvi dio kampanje zapošljavanja zainteresiranih medicinskih sestara i medicinskih tehničara za rad u njemačkoj javnoj klinici ZfP Winnenden, udaljenoj svega dvadesetak kilometara od Stuttgarta. Događaj je vodila zamjenica ravnatelja Marija Eckert Bilić, inače rođena Splićanka koja je u tri desetljeća života u Njemačkoj pokazala da se predanim radom i trudom može uspjeti. Naime, osim što je zamjenica ravnatelja, Eckert Bilić je jedna od certificiranih kontrolorki zdravstvenog sustava u Austriji i Njemačkoj te profesorica na fakultetu.

− Uvijek me raduje kad vidim da veliki broj ljudi dolazi s pitanjima. Donijeti odluku o promjeni životne sredine nije niti malo lako te smo upravo zato odlučili dati svoja osobna iskustva na raspolaganje svim zainteresiranima. Dobili smo brojne poruke na društvenim mrežama što nam je opet dalo potvrdu da postoji veliki interes za daljnjim profesionalnim razvojem i boljim radnim uvjetima.− istaknula je Marija Eckert Bilić, zamjenica ravnatelja klinike ZfP Winnenden.

Podršku svojim budućim kolegama dala je i medicinska sestra koja je prije gotovo desetljeća došla iz Slavonije u kliniku, a kao najveću prednost zapošljavanja navodi što se u svakom trenutku može osloniti na poslodavca koji potiče otvorenu komunikaciju i timski rad. Ispričala nam je ukratko svoju priču.

− U Njemačku sam došla bez završene srednje medicinske škole 2014. godine. U klinici sam dobila priliku za zaposlenje i najprije sam radila kao bolničarka. Uz podršku nadređenih, ponuđena mi je mogućnost napredovanja te sam krenula u medicinsku školu, uspješno ju završila i sada radim u klinici kao medicinska sestra−  naglašava nam Anita Domović.

U razgovoru s Marijom Eckert Bilić više puta nam je istaknula da podrška poslodavca u razvoju zaposlenika, kao i razumijevanje za njihovo privatno vrijeme treba biti standard, a ne rijetkost. A da se to pozitivno odražava i na zadovoljstvo zaposlenika pokazala su njihova iskustva, a pokazuju da je klinika jedan od najpoželjnijih poslodavaca u svojoj regiji i trenutno zapošljava oko 1000 stručnjaka u 60 zanimanja te nudi više od 80 mjesta za obuku u budućim zanimanjima. 

− Podršku novim kolegama pružamo stalno i bez fige u džepu. Upravo zato smo i došli u države našeg govornog područja da partnerski pružimo ruku svim zainteresiranima za rad u našoj klinici te da budemo uz njih i olakšamo im adaptaciju na novo radno okruženje− za kraj nam je rekla Eckert Bilić i pozvala sve zainteresirane da stupe u kontakt s klinikom putem društvenih mreža, a onda će ona osobno preuzeti komunikaciju te rado odgovoriti na sva pitanja.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija