Mandžo, Ola, Vlaović, Karić i tisuće Brođana pomogli Elinu Mašiću u životnoj borbi

Nogometaši su ponovno pokazali srce u humanitarnim utakmicama u kojima su igrale Humane zvijezde Hrvatske protiv mlađih i starijih veterana Marsonije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 16.12.2021


 Bile su to međusobne malonogometne utakmice s kojih će se sav prihod od ulaznica uplatiti za liječenje teško oboljelog mladog Elina Mašića, sina bivšeg nogometaša Marsonije Armina iz vremena kada je klub igrao u Prvoj HNL. Stoga se na ovoj donacijskoj sportskoj večeri okupio toliki broj poznatih imena, dok je sada najvažnije da Elin obavi operaciju i da ozdravi.

Bila je to sjajna nogometna večer u gotovo punoj dvorani Vijuš. Elin Mašić, 26. godišnji sin bivšeg nogometaša Marsonije Armina koji se bori s teškom bolešću okupio je veliki broj bivših igrača iz raznih perioda reprezentacije Hrvatske. Kada se pogledaju svi igrači koji su nastupili u sve 3 ekipe dolazimo do velikog broj njih koji su u Prvoj HNL odigrali preko 100.-ine utakmica, dok ima i onih koji su igrali i za klubove po Europi. Sami organizatori, a to su prijatelji Armina Mašića nisu očekivali ovakav odaziv svih igrača kao i gledatelja koji su još jednom pokazali kako žele pomoći svom sugrađaninu Elinu u njegovoj borbi za ozdravljenjem. Naravno da su među mnogobrojnim poznatim imenima prve zvijezde bili Ivica Olić i Mario Mandžukić. Pogotovo je Olić izravno uključen u oporavak Elina Mašića koji je u klinici u Hamburgu u kojem bivši napadač reprezentacije Hrvatske i živi.

Mnogi ne pamte da je bivši trener Hajduka, a danas Dinama Željko Kopić nosio dres Marsonije kada je klub prije više od 20 godina igrao u Prvoj HNL. Unatoč svim obavezama koje ima u klubu iz Maksimira, Kopić je pronašao vremena i došao na ovaj događaj te je još jednom dokazao svoju ljudsku veličinu kao i svi ostali igrači koji su se odazvali na ovaj humanitarni spektakl.

Uz sportaše bili su tu i bivši predsjednici Marsonije, dok su ovom događaju nazočili i vodeći ljudi grada i županije.

Za Humane zvijezde nastupili su: Brođanin Vjekoslav Škrinjar, pa Goran Vlaović, Mario Stanić, Boris Živković, Robert Špehar, Igor Cvitanović, Jerko Leko, Marko Babić, Mato Neretljak, Miroslav Bičanić i Željko Ačkar koji je uz Škrinjara i Živkovića nosio dres Marsonije. U ekipi Starijih veterana Marsonije bili su uglavnom bivši suigrači Armina Mašića: Veldin Karić, braća Edin i Zemir Mujčin, Mario Jozić, Mirko Brkić, Anto Majstorić, Josip Lončarević, Miralem Kulagić, Ivica Antolić, Josip Markovinović, Dinko Rosandić, Ante Alar, Željko Hrušovski, Dragan Tomas i nešto stariji Mato Mandžukić, Ilija Marić te Andrija Blaževac. Mlađe veterane Bijelo – crnih predvodili su Olić i mlađi Mandžukić, dok su uz njih i Kopića tu još bili: Goran Rubil, Igor Bilokapić, Mario Tadić, Braslav Ostojić, Danijel Cesarec, Mario Petrović, Bernard Brnjić, Igor Ostopanj, Vjekoslav Martinović, Ivan Princip, Damir Pinjagić, Hrvoje Borevković, Dino Durak, Mile Bule, Dajan Šimac i Franjo Mrva. Pitanje je kada bi se na jednom mjestu svi ovi igrači našli, međutim, sve ih je ujedinio Elin Mašić. 

U prvoj utakmici Humane zvijezde Hrvatske i stariji veterani Marsonije odigrali su bez pobjednika 1:1. Simbolično da je prvi gol na ovom događaju pripremio Elinov stric Albin Mašić za strijelca Veldina Karića nakon lijepo odigrane akcije. Ubrzo je rezultat za konačnih 1:1 postavio Goran Vlaović. U drugoj utakmici između mlađih i starijih veterana Marsonije bilo je najviše golova, dok je pobjeda sa 4:2 pripala mlađima. Njih je u vodstvo doveo Željko Hrušovski, a onda je na 1:1 rezultat lijepim golom izjednačio Ivica Olić koji je svladao Marija Jozića. Starije veterane Marsonije u novo vodstvo dovodi Josip Markovinović, a onda je Ivica Olić ponovo poravnao sada na 2:2 i to nakon dodavanja Marija Mandžukića. Do kraja su pobjedu mlađih veterana Marsonije sa 4:2 svojim golovima potvrdili Danijel Cesarec i Goran Rubil koji još uvijek igraju u županijskom drugoligašu Gaju iz Zbjega. Gledateljima je posebno bilo zanimljivo pratiti dvoboj između oca i sina, Mate i Marija Mandžukića, dok je generacijski Armin Mašić između njih.

U posljednjoj trećoj utakmici Humane zvijezde Hrvatske su s 1:0 golom Gorana Vlaovića svladali Mlađe veterane Marsonije. Na kraju je prodano svih 2.100 ulaznica te je prihod samo od njih 42.000 kuna, dok su gledatelji davali svoje donacije pa se brojka popela na 55,230 kuna što će biti uplaćeno na žiro račun obitelji Mašić. Održana je i aukcija za 2 potpisana dresa 2 najveća hrvatska nogometna kluba, pa je tako za dres Dinama od Arijana Ademija i dres Hajduka od Darija Melnjaka prikupljeno 4.300 kuna. Još jednom su nogometaši pokazali jedinstvo i kako pomoći sinu svog bivšeg suigrača, dok su i Brođani dokazali koliko vole jedni, druge, a pogotovo nogomet. 

Zadnje vijesti

Remi rukometašica Broda i Čakovca

Prometni policajci nastavljaju kontrolu prometa, najviše kazni za brzinu i alkohol...

Odjelu za patologiju i citologiju uređaj za izradu patohistoloških preparata

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva Jasna Zlokić na božićnom koncertu SBTV-a publiku vratila u neka sretna vremena

FOTO GALERIJA

Brođane na glavnom gradskom trgu zabavljale Slavonske lole

Vanna svojim vječnim hitovima zagrijala Advent iz davnina i rasplesla Brođane

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"