Lovci pleterničke Šljuke i batrinske Kune zajedno lovili u oba lovišta, a meso darivali potrebitima

Dogovor iz srpnja ove godine da imaju zajednički humanitarni lov ostvarili su članovi lovačkih društava Šljuka iz Pleternice i Kuna iz Batrine u susjednoj općini Nova Kapela, koja pripada Brodsko-posavskoj županiji.

Autor: Brodportal | Datum objave: 21.11.2022
Lovci pleterničke Šljuke i batrinske Kune zajedno lovili u oba lovišta, a meso darivali potrebitima


 Lov na divlje svinje su organizirali u oba lovišta kojima gospodare, a njih dijeli granica. Tako je njih četrdesetak pohodili lovište Požeška gora kojim gospodare Pleterničani, te  Ježevik-Cerje gdje love Batrinčani. Okupili su se u jutarnjim satima uz vatru kod lovačkog doma Pleterničana u Bzenici predvođeni predsjednicima Damirom Arambašićem i Matom Gušićem, a lov su vodili lovnici i imenjaci Željko Tomljenović Jelenko i Željko Kovačić da bi ih sve na početku lova pozdravio Domagoj Katić, zamjenik pleterničke gradonačelnice.

-Odstrijelili smo četiri nazimeta od čega će biti više od 60 kilograma mesa koje ćemo nakon pregleda ispravnosti darivati potrebitima – kazao je Damir Arambašić. Naime, dogovoreno je s gradom Pleternicom, da se navedeno meso pred predstojeće Božićne blagdana daruje Caritasu Požeške biskupije, te raspodijeli za obroke korisnicima Pučke kuhinje.

-Dogodine namjeravamo organizirati dva zajednička humanitarna lova naših članova i to odvojeno u svakom lovištu – kazao je predsjednik LD Kuna Mato Gušić.

Budući je mladi Lovac Leon Vidović iz Batrine, koji je tek drugi put u lovu, prvi put odstrijelio divlju svinju uslijedilo je tradicionalni običaj Lovačkog krštenja. Sudac je bio Mato Gušić, a Leona je branio, ali i izvršio kaznu za odstrel njegov kum Robert Dujić, inače poznati nogometni trener. Tako je Vidović dobio četiri mlake i dvije vruće štapom po turu što je izvršio kum, a oba su morali po presudi popiti i dosta mokrih što se odnosi na ispijanje vina i rakije.

Piše: Jelenko Topić

lov

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Remi rukometašica Broda i Čakovca

Prometni policajci nastavljaju kontrolu prometa, najviše kazni za brzinu i alkohol...

Odjelu za patologiju i citologiju uređaj za izradu patohistoloških preparata

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva Jasna Zlokić na božićnom koncertu SBTV-a publiku vratila u neka sretna vremena

FOTO GALERIJA

Brođane na glavnom gradskom trgu zabavljale Slavonske lole

Vanna svojim vječnim hitovima zagrijala Advent iz davnina i rasplesla Brođane

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"