Vijesti

Lakše ozlijeđeni danas bi trebali biti otpušteni iz bolnice

Lakše ozlijeđeni danas bi trebali biti otpušteni iz bolnice

 Neki od lakše lakše ozlijeđenih danas bi trebali biti otpušteni iz Brodske bolnice.

- Danas u biti planiramo jedan relativno veći broj otpusta ovih pacijenata koji su bili s manje ozlijedama, koje su sanirane. I u tijeku ćebiti prijepodneva dogovori gdje ih smjestiti i kud dalje s njima, rekao je prim. dr. sc. Josip Samardžić, ravnatelj OB "Dr. Josip Benčević", Slavonski Brod.

Kosovski premijer Albin Kurti sinoć s premijerom Andrejem Plenkovićem obišao je stradale u prometnoj nesreći. 

- Želim zahvaliti predsjedniku Vlade Republike Hrvatske na pruženoj pomoći i brzoj reakciji, ali i liječnicima i našim pacijentima koji se danas nalaze u dobrim rukama i koji imaju i psihološku i zdravstvenu pomoć zdravstvenih institucija u Hrvatskoj, izjavio je premijer Kurti. Izrazio je sućut obiteljima stradalih i rekao da je ovo težak dan za njegov narod. Potvrdio je da će sutra na Kosovu biti dan žalosti. 

Andrej Plenković zahvalio je pilotima HV-a koji su u Hrvatsku doveli albanskog premijera. Ponovio je kako je 98 posto pacijenata dobro i stabilno te izrazio nadu da će maksimalni napori koje poduzimaju liječnici omogućiti da svi budu dobro. Žalimo za poginulima i izražavamo sućut, dodao je te ponovio da će Vlada i sve službe učiniti sve da ozlijeđeni i obitelji lakše prebrode šok i traumu.

Hrvatski i kosovski premijer nakon obilaska ozlijeđenih u slavonskobrodskoj bolnici posjetili su i putnike iz autobusa koji nisu zadobili ozlijede, a nalaze se smješteni u jednom slavonskobrodskom pansionu.

Premijer Plenković koji je stigao ranije i obišao ozlijeđene, Istaknuo je da dugi niz godina ovako veliku prometnu nesreću Hrvatska nije imala. Uz premijera su u Slavonskom Brodu bili ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar zdravstva Vili Beroš, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman i ministar obrane Mario Banožić. Sućut je izrazio i predsjednik Zoran Milanović, rekavši da suosjeća s vlastima i narodom Kosova.

Podsjetimo, 10 je osoba poginulo, a 44 su ozlijeđene, od kojih 15 teško, u strašnoj prometnoj nesreći kod Slavonskog Broda. Među teško ozlijeđenima je i jedna djevojčica. Autobus kosovskih registarskih oznaka pun putnika, na liniji Frankfurt-Priština, sletio je rano jutros s autoceste i prevrnuo se. Hrvatska policija i tužiteljstvo otvorili su istragu i okolnosti nesreće istražit će se, ali su potvrdili da je uhićen vozač koji je priznao da je na trenutak zaspao za volanom.

 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija