Sport

Kuglačima Zanatlije bod protiv požeškog Obrtnika

 U 12. kolu Druge lige – istok kuglači Zanatlije na domaćem terenu protiv požeškog Obrtnika imali su ulogu favorita koju nisu opravdali. Naime, utakmica je završila bez pobjednika 4:4, dok je vrlo lako pobjeda mogla pripasti Brođanima, ali i Požežanima koji su naravno više zadovoljni s ovim bodom. Bila je ovo prva utakmica koju su ova 2 kluba odigrala bez pobjednika u ovoj sezoni jer su do sada jedni i drugi imali pobjede i poraze.

Gledajući poredak na prvenstvenoj ljestvici u natjecanju Druge Hrvatske kuglačke lige – istok slavonskobrodski Zanatlija koji se nalazi na 3. mjestu u 12. kolu je na domaćem terenu bio favorit protiv požeškog Obrtnika koji je u donjem dijelu ljestvice na 9. poziciji od 12 klubova. Na kraju Brođani tu ulogu favorita nisu opravdali te su prvi put u sezoni odigrali utakmicu bez pobjednika koja je završila 4:4. Međutim, s ovim bodom prekinuli su niz od 4 uzastopne pobjede Požežana koji su u prvenstvo krenuli sa 7 poraza u nizu. Mlada momčad Zanatlije u ovogodišnjem prvenstvu više je bodova osvojila u gostima i to 10 od ukupnih 17 budući su u 6 utakmica zabilježili 5 gostujućih pobjeda. S Vijuša su po 2 boda odnijeli vodeći osječki  Željezničar i Požega, dok je sada Obrtnik iz Požege osvojio bod.

Nakon prvog para požeški Obrtnik imao je vodstvo od 2:0 budući su Slobodan Manović i Josip Soudek dobili svoje protivnike Lovru Buzova i Igora Strugačevca, dok su gosti imali i 36 čunjeva ukupnu prednost. Tu razliku kuglači Zanatlije smanjili su na 9 nakon drugog para u kojem su bili Nikola Martinović i Arijan Rukavina koji je osvojio ekipni poen protiv Ivana Dujmovića, dok je za goste to učinio Marko Oršulić. Tako su Požežani uoči posljednjeg para imali vodstvo od 3:1 i prednost od 9 čunjeva. Gosti su bili u prednosti, međutim, posljednji par Zanatlije u kojem su bili Mario Drempetić i Duje Matić uspio je stići ukupnu razliku u čunjevima koju su i povećali na 7. Matić je osvojio bod protiv Dražena Dujmovića kojeg je nakon 2. seta zamijenio Darko Janjiš. Ključ pobjede kod Zelenih imao je Mario Drempetić koji je imao isti broj oborenih čunjeva i to 536 kao i njegov protivnik Zoran Bošnjak, međutim, odlučio je veći broj osvojenih setova koji je  bio na strani Požežanina koji je na taj način svojoj ekipi donio bod za konačnih 4:4. Tako su jedni i drugi bili jako blizu pobjedi, međutim, odlučivalo je nekoliko čunjeva. 

Prošle jeseni 30. rujna 2022. godine postavljen je novi rekord kuglane Vijuš na prve 4 staze koji je 10 godina držao Osječanin Ivan Pušić. Vlasnik novog rekorda sa 657 oborenih čunjeva je mladi kapetan Zanatlije Lovro Buzov.

Na ljestvici se kuglači Zanatlije nalaze i dalje na 3. mjestu sa 4 boda iza drugoplasiranog Željezničara iz Belišća, dok ih 5 bodova dijeli od vodećeg osječkog Željezničara. Na 3 boda iza Brođana je Požega s kojom se Zanatlija sutra sastaje na gostovanju u utakmici u kojoj Zeleni žele svom domaćinu uzvratiti za 6:2 poraz na Vijušu. 

 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija