Krešimir Šimić: Trčanje je put prema snažnoj emocionalnoj stabilnosti

Utrke nisu ciljano samo platforma za ostvarivanje dobrih rezultata već i mjesto susreta policajki i policajaca što otvara razmjenu informacija i rađanje nekih novih poznanstava, koja uvelike mogu pomoći u širem spektru međusobne suradnje pri obavljanju raznih zadaća...

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 16.03.2022
Krešimir Šimić: Trčanje je put prema snažnoj emocionalnoj stabilnosti


Temeljene zadaće policijskih službenika, opći interes ispred vlastitog, osobni doprinos miru i sigurnosti građana, zaštita njihovih života i imovine, sa sobom nose veliku odgovornost, ali unatoč stresnim i zahtjevnim policijskim zadaćama, naše policajke i policajci su vrlo često na startnim linijama raznih utrka.

Policijski službenik Interventne jedinice policije Policijske uprave brodsko-posavske Krešimir Šimić je početkom ožujka, u Slavonskom Brodu, u 5. Polojskoj ultri pobijedio 'stotku'. „Trčanje - to divno stanje uma, to je put prema snažnoj emocionalnoj stabilnosti, što je jako važno u našoj policijskoj profesiji, a uz koje se rađa samopoštovanje i unutarnja samokontrola“, rekao nam je legendarni brodski ultramaratonac Šima, nakon što je, čak i s ozljedom zadnje lože, istrčao 100 kilometara. Ni prvi ni posljednji put, vjerujemo, jer u njegovim su nogama već na tisuće pretrčanih kilometara...
 
 
Uz tako snažnu povezanost uma i tijela nisu mu bili teški trkački koraci, kao niti Vlatki Segečić, policijskoj službenici Službe za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova. Vlatka je u istoj utrci istrčala svoju prvu dužu utrku od 50 kilometara. U muškoj konkurenciji, također 50 kilometara, istrčao je policijski službenik Policijske uprave osječko-baranjske Ivan Špoljarić, dok su štafetu na ruti dugoj 100 kilometara istrčali policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske: Davor Dežić, Dinko Puce i Marko Sambol, zajedno s načelnikom policijske uprave Fabijanom Kapularom.
 
 
Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske pokazali su vrijednost i značaj povezanosti policijske profesije i tjelesne aktivnosti te bili aktivni i na trkačkoj stazi u Zagrebu. Policijska vježbenica Amela Zukanović te policijski službenici Filip Valentić, Goran Rosić i Pero Petrić su na zagrebačkoj Holjevci istrčali 10 kilometara.
 
 
Kroz razgovor s policijskim službenicima dalo se naslutiti da jedva čekaju idući trkački izazov i startnu liniju. Za sve njih, trčanje je više od samog sporta, natjecanja i osvajanja medalja. Trčanje je za njih stanje uma, izvor mira koji je svakodnevno prijeko potreban u njihovoj profesiji. Donosi brojne benefite, a onaj najvažniji je - smanjenje stresa. Takve utrke nisu ciljano samo platforma za ostvarivanje dobrih rezultata već i mjesto susreta policajki i policajaca iz cijele Republike Hrvatske, što otvara razmjenu informacija i rađanje nekih novih poznanstava, koja uvelike mogu pomoći u širem spektru međusobne suradnje pri obavljanju raznih zadaća iz domene policije.

Zadnje vijesti

Remi rukometašica Broda i Čakovca

Prometni policajci nastavljaju kontrolu prometa, najviše kazni za brzinu i alkohol...

Odjelu za patologiju i citologiju uređaj za izradu patohistoloških preparata

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva Jasna Zlokić na božićnom koncertu SBTV-a publiku vratila u neka sretna vremena

FOTO GALERIJA

Brođane na glavnom gradskom trgu zabavljale Slavonske lole

Vanna svojim vječnim hitovima zagrijala Advent iz davnina i rasplesla Brođane

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"