Sport

Košarkaši Marsonije u očekivanju kvalifikacija

Košarkaši Marsonije u očekivanju kvalifikacija

 Nakon što su osvojili naslov prvaka u Drugoj ligi – istok košarkaši Marsonije čekaju kvalifikacije kroz koje će se pokušati probiti do jedinstvene Prve lige koja je 2. rang natjecanja. Brođani su prvi od svih 5 drugoligaških prvaka završili svoju ligu te će stoga imati najdužu stanku do kvalifikacija. Svi klubovi imaju ambiciju plasmana u viši rang te svi žele domaćinstvo kvalifikacijskog turnira.

Prošle sezone košarkaši Marsonije završili su na 3. mjestu iza prvaka Đakova i drugoplasiranog Belišća. Đakovčani su dobili domaćinstvo kvalifikacija, ali u njima nisu prošli u Prvu ligu. Okrenuli su se ovoj sezoni u kojoj su najavljivali novi pokušaj i bili su jako blizu, ali su Brođani bili uspješniji. U 16 utakmica momčad Igora Kovačevića zabilježila je 15 pobjeda te je imala samo taj 1 poraz u Đakovu. Jedna od ključnih utakmica kao i pobjeda košarkaši Marsonije imali su u domaćem minimalnom 83:82 uspjehu nad Đakovom koji je sa zvukom sirene donio Luka Pavlinović. Još teže bilo je u Belišću u kojem je Svan Stojsavljević kod 73:73 također sa zvukom sirene pogodio tricu, ali sa svoje polovice na drugu stranu za pobjedu Brođana sa 76:73.

Ako su domaća pobjeda nad Đakovom i gostujuća u Belišću bile ključne, to se može reći i za gostovanje u Županji. Naime, Đakovo je 1. mjesto i naslov prvaka izgubilo baš u Županji u kojoj su neočekivano poraženi i tako su Marsoniji omogućili vodeću poziciju. U pretposljednjem kolu Brođani su gostovali u Županji u kojoj su došli do visoke pobjede s 95:62. Za tu utakmicu posebno motiviran uz naravno cijelu ekipu bio je Patrik Maskaljević koji je rodom iz Županje.

Prošle sezone Maskaljević je bio najbolji strijelac Druge lige – istok, dok je ove sezone na 2. mjestu iza Dine Hofmana iz Požege s prosjekom od 19,3 koša u svakoj utakmici. Od ostalih igrača Marsonije izdvojimo da je Franco Filipović na prosjeku od 18,6, a Luka Špehar na 15,3 poena po svakom susretu. Tu su još Svan Stojsavljević s 12,3 i Luka Pavlinović s 11,9, dakle to je 5 igrača koji su u ovoj sezoni ubacivali prosječno dvoznamenkasti broj koševa. Brođani su sada u punom treningu te krajem ovog mjeseca očekuju kvalifikacije za plasmanom u viši rang.

Uz Marsoniju poznati su svi sudionici kvalifikacija, a to su: Sesvete koje je uskočilo umjesto Novog Zagreba, pa Crikvenica, Mislav iz Podstrane i Podravac iz Virja. Uprava Marsonije podnijet će zahtjev za domaćinstvo kvalifikacijskog turnira, dok od 5 drugoligaških prvaka, 2 najbolja idu u Prvu ligu, odnosno u 2. rang natjecanja.

Ljubitelji košarke u Slavonskom Brodu nadaju se da će se kvalifikacijski turnir za popunu Prve lige igrati na Vijušu te da će na njemu Marsonia biti uspješna. Za momčad Igora Kovačevića gotov je tek prvi dio sezone, a sada slijedi ono pravo, a to su kvalifikacije.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija