Show

Koncertom Mije Dimšić sibinjska OŠ prikupila pomoć za liječenje učenice Kristine

Koncertom Mije Dimšić sibinjska OŠ prikupila pomoć za liječenje učenice Kristine

 Osnovna škola "Sibinjskih žrtava" iz općinskog središta Sibinj bila je u petak i subotu mjesto održavanja dvaju vrlo zanimljivih i vrijednih događaja. U petak navečer u školskoj sportskoj dvorani održan je vrlo uspjeli humanitarni koncert "Srce za Kristinu" za pomoć prikupljanja sredstava za tzv.roboterapiju njihove učenice 4.razreda Kristine Vuković.

Pred gotovo 400 gledatelja nastupila je popularna hrvatska pop pjevačica i kantautorica Mia Dimšić, koncertu je prethodio prigodni program učenika sibinjske škole.

-Sretni smo i zadovoljni što je ovaj humanitarni koncert tako uspio, prikupljeno je, doznajemo od ravnatelja sibinjske škole Josipa Šišmanovića, čak 5072 eura, novčane priloge uz učenike, njihove roditelje i djelatnike škole rado su dali i mještani Sibinja, sibinjske udruge, mnogi ljudi dobre volje. Vjerujemo, kaže Šišmanović, da će prikupljena novčana sredstva pomoći našoj Kristini u liječenju. 

Drugi važan događaj bio je radni, kolegijalni, posjet sibinjskoj školi učitelja i prosvjetnih djelatnika s dalekog Islanda.

- Radi se o uzvratnom posjetu, djelatnici naše škole na Islandu su boravili u svibnju ove godine u sklopu EU projekta "Teslina učionica", za kojeg je naša škola dobila nagradu. Ovo je hvalevrijedan primjer međunarodne suradnje dviju škola, s dalekog Islanda i Sibinja. Naši gosti su vrlo zadovoljni posjetom i prijamom kod nas, vjerujem i nadam se da će ova naše suradnja biti nastavljena i dalje-za Brodportal rekao je ravnatelj Josip Šišmanović.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija