Kolinda Grabar-Kitarović u Novoj Gradiški i Davoru: "Želimo Hrvatsku koja je za sve, ne mi ili oni, želimo zajedno graditi našu budućnost!"

Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović svoj posjet Brodsko-posavskoj županiji počela je u Novoj Gradiški gdje je odala počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu te položila i vijence na spomeniku hrvatskim braniteljima.

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.12.2019


 Uslijedilo je druženje s građanima na slavonskom doručku na koje je istaknula važnost ulaganja u poljoprivredu.

"Izuzetna mi je ćas što danas mogu biti ovdje s vama na jednom tipičnom slavonskom doručku. Vjerujem da naša poljoprivreda i poljoprivredna proizvodnja ima sjajnu budućnost u okvirima Hrvatske i Europske unije, ali moramo puno više uložiti u nju, posebno u male OPG-ove na kojima ona počiva. Moramo uložiti u tehnologiju, a vjerujem da ćemo svoju nišu na europskom tržištu za zdrave hrvatske proizvode svakako naći", rekla je Kolinda Grabar-Kitarović, kandidatkinja za predsjednicu RH.

Okupljene je pozvala na izlazak na izbore.

"Izađite na izbore 22. prosinaca jer tada biramo pravac u kojem će Hrvatska ići. Želimo nastaviti kontinuitet rasta, želimo Hrvatsku koja je za sve, ne mi ili oni, želimo zajedno graditi našu budućnost", istkanula je Grabar-Kitarović.

Aktualnu predsjednicu i kandidatkinji na predstojećim predsjedničkim izborima dočekali su čelnici Hrvatske demokratske zajednice Brodsko-posavske županije. Istaknuli su zalaganje predsjednice rješavanje problema žitelja županije.

"Nekoliko je puta dolazila u Slavonski Brod,  gdje se založila za sve nas po pitanju čistog zraka. Znamo dobro da je intervenirala kod ruskog predsjendika Putina kako bi stvorila temelj za rješavanje pitanja zagađenog zraka u Slavonskom Brodu", rekao je Pero Ćosić, predsjednik ŽO HDZ-a Brodsko-posavske županije.

"Znam pouzdano da je prije nekoliko dana primila predstavnike branitelja i radnika Đure Đakovića i da će u okviru svojih mogućnosti pokušati pomoći, a u smjeru očuvanja proizvodnje u Đuri Đakoviću", dodao je župan Danijel Marušić.

Potporu svojoj kandidatkinji dala je i novogradiška gradska organizacija.

"Znam dobro da je napravila sve što je mogla kaok bi Hrvatsku pozicionirala kao malu, ali bitne i važne države u svijetu. Osobno smatram da je ima dobar program,  da je dobro radila i osobno smatram da će bit sadašnja i buduća predsjednica Republike Hrvatske", kaže Marušić, inače predsjednik GO HDZ-a Nova Gradiška.

Predsjednička kandidatkinja svoj boravak nastavila je u Davoru gdje je odala počast poginulim hrvatskim braniteljima na šetnici uz Savu. Susrela se i s mještanima koji su je dočekali u centru Davora.

Zadnje vijesti

Od ponedjeljka popuštanje epidemioloških mjera u županiji, učenici se vraćaju u školske klupe

Stručni studij Drvne tehnologije upisuje drugu generaciju studenata u Vinkovcima

Kako je baka Manda proslavila stoti rođendan!

FOTO GALERIJA

Ana Lujić putnik na Europsko prvenstvo

Otkrivene brončane ploče s imenima Ane Titlić i Kornelije Kvesić

Više od 200 sportaša iz 14 klubova na međunarodnoj regati KKK Marsonia

Mazatori odlični organizatori Prvenstva Hrvatske u supersprint duatlonu, Dejan Radanac i Ines Jozić najbolji među Brođanima

"Pred noć u Slavonskom Brodu pod "palicom" Jozefine Birindžić