Kazališna družina premijerno odigrala predstavu "Crvenkapica Forum"

Nova predstava uz pomoć novih tehnologija: Kazališna družina "Ivana Brlić Mažuranić" odigrala premijerno predstavu "Crvenkapica Forum".

Autor: Brodportal | Datum objave: 19.06.2021


 Kazališna družina "Ivana Brlić Mažuranić" nakon nedavnog gostovanja na Susretima lutkarskih kazališta Hrvatske počastila je domaću publiku s novim kazališnim naslovom. Nakon što su nas u prošloj predstavi "Evo poze Ezopove" iznenadili kazališnim eksperimentom i pokazali kako predstava izgleda ispred i iza kazališnog zastora. Ovoga puta ponovno neobična predstava. No poznati naslov. Crvenkapica.

Suvremena Crvenkapica opsjednuta mobitelom glavni je protagonist priče koja poznatu bajku za djecu koja se priča već stoljećima stavlja u posve drugačije okolnosti. 

Poznata zagrebačka redateljica Iva Srnec Hamer uz pomoć kreativnog tima brodske Kazališne družine "Ivana Brlić Mažuranić" osmislila je poseban koncept. Iako u predstavi igra cijeli ansambl – Matej Safundžić, Valentina Srnojević, Darija Vlajnić, Luka Stilinović uz pomoć gostujuće glumice Katarine Šestić, na pozornici je uživo tek jedan glumac. Matej Safundžić vodi gledatelje kroz priču, a u kojem će smjeru priča ići, određuje sama publika. Biti na vlastitoj predstavi no ne na pozornici, bila je novost i za same glumce. 

A publici se svidjelo. Pogotovo dio gdje su sami mogli odabrati tijek priče: primjerice hoće li vuk pojesti Crvenkapicu ili joj oteti mobitel. 

Drugačija od bilo koje druge do sada Crvenkapica Forum prilagođena je i uzrastima tako da će kazališna družina moći birati hoće li igrati verziju za malu ili stariju djecu. 

Sama predstava nastala je u pandemijsko vrijeme. Zagrebačka redateljica i Brođani radili su je tijekom trećeg vala pandemije, u vrijeme zatvorenih kazališta, preko ZOOM platforme, a činjenica da je na pozornici tek jedan glumac otvara mogućnost igranja ove predstave u svim oblicima. 

Interaktivna Crvenkapica osvojila je publiku na prvu. Činjenica da gledatelji sami kroji sudbinu crvenkapice, lovca, vuka i ostalih likova u priči daje dodatnu dinamiku, dodatno uvlači publiku u priču i čini cijelu predstavu u potpunosti nepredvidivom. Koliko će trajati, kako će proći Crvenkapica, je li vuk dobar ili loš, je li majka prestroga...sve su opcije otvorene. Dvojbe nema jedino oko toga da je Kazališna družina "Ivana Brlić Mažuranić" ponovno napravila odličan posao – predstavu koja će ponovno oduševljavati najmlađe i puniti dvorane. 

Zadnje vijesti

Proslava sv. Ane umjesto u Tvrđavi ove godine u dvorištu "Male crkve"

U Brodu se ponovno tresla zemlja

Memorijalni turnir u Ruščici ove godine doživjet će svoje 30. izdanje

FOTO GALERIJA

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju

Održana 20. Smotra folklora "Inati se Slavonijo" u Šumeću

U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod

Otvorena preuređena streljana