Kako spriječiti pranje novca?

Ministarstvo financija i HGK danas su u Slavonskom Brodu organizirali seminar namijenjen računovođama, revizorima i poreznim savjetnicima.

Autor: Olja Terzić | Datum objave: 23.04.2015


 Temeljem Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranju terorizma obveznici provođenja mjera, radnji i postupaka za sprječavanje i otkrivanje pranja novca su i računovođe, revizori i porezni savjetnici. U cilju olakšavanja primjene navedenog Zakona i upoznavanja s obvezama koje iz njega proizlaze, HGK Slavonski Brod u suradnji s Financijskim inspektoratom danas je organizirala navedeni seminar.

"Riječ je o seminaru na temu ""Sprječavanje pranja novca i financiranje terorizma" što podrazumijeva..da se zaustavi moguće implementiranje novca koji je stečen nezakonitim putem, bilo prodajom droge, švercom ljudi, prostitucijom. Takav novac se ubacuje u legalne tokove – trgovačka društva da bi se ona na taj način prikrila i kasnije koristila za stjecanje osobne imovinske koristi", rekao je jedan od predavača seminara Tadija Šakić, voditelj Službe za nefinancijske subjekte u Financijskom inspektoratu.

Odaziv seminaru bio je dosta velik, obzirom da je održan s ciljem olakšavanja primjene novog Zakona i upoznavanja s obvezama koje proizlaze iz istog.

Kao obveznici primjene Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma financijske institucije i osobe koje obavljaju tzv. profesionalne djelatnosti dužni su jednom godišnje ispuniti obvezu edukacije. Što je danas 20-ak sudionika u Slavonskom Brodu i učinilo. 

Zadnje vijesti

Remi rukometašica Broda i Čakovca

Prometni policajci nastavljaju kontrolu prometa, najviše kazni za brzinu i alkohol...

Odjelu za patologiju i citologiju uređaj za izradu patohistoloških preparata

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva Jasna Zlokić na božićnom koncertu SBTV-a publiku vratila u neka sretna vremena

FOTO GALERIJA

Brođane na glavnom gradskom trgu zabavljale Slavonske lole

Vanna svojim vječnim hitovima zagrijala Advent iz davnina i rasplesla Brođane

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"