Kako se snalaze udruge iz kulture dok im je rad zabranjen?

I dalje zabranjen rad i probe amaterskih udruga iz kulture.

Autor: Brodportal | Datum objave: 12.04.2021


 Nakon obustave proba, različitih vrsta epidemioloških mjera te činjenice da u dječjim vrtićima i školama zbog pandemije nije dozvoljeno održavanje predstava Kazališna družina "Ivana Brlić Mažuranić" bilježi nikad slabiju zimsku sezonu. Ova proljetnu započeli su gostovanjem u Karlovcu potkraj ožujka. No povećanje broja novooboljelih te strože mjere po županijama nisu dobar znak.

Sva amaterska društva iz kulture našla su se pred svojevrsnim zidom. Upozorili su na to iz Hrvatskog sabora kulture službenim dopisom u ponedjeljak tražeći mogućnost barem održavanja proba na otvorenom. Zabrinuta su i pjevačka društva jer mjeseci bez uvježbavanja glasa nije dobra vijest.  Za HPD "Davor" ovo je bitna godina. Slave naime 150. godišnjicu postojanja. Ukoliko mjere dopuste 23. listopada će biti domaćin regionalnog natjecanja pjevačkih zborova "Slavonija Cantat".

Planiraju i u Folklornom ansamblu Broda no dva programa koja su bila planirana u prvom dijelu godine – Smotra pučkih igrokaza te Smotra pjevačkih skupina nisu održane. Nadaju se povoljnijoj situaciji na ljeto i da će barem dio središnjih programa moći biti održan na otvorenom.

Ovo su kadrovi manifestacije "U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić" od prije dvije godine. Podsjećamo, programi se prošle godine zbog epidemije održali virtualno zbog pandemije. Za sada je u veljači i ožujku objavljeni natječaji za literarne i likovne nagrade. Kazališno-koncertna dvorana "Ivana Brlić Mažuranić" najavila je ovaj tjedan predstave za djecu koje će izvesti kazališta iz Sl. Broda, Vinkovaca, Požege i Zagreba. Ukoliko mjere dopuste  i ne bude dodatnih ograničenja, trebale bi biti prikazivane svaku večer od 19 sati od nedjelje 18. travnja do petka 23. travnja. 

Zadnje vijesti

Obilježavanje Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnice VRO "Oluja"

Policija upozoravala na stradavanje djece od dehidracije u vozilima

Više osoba se potuklo u ugostiteljskom objektu

VIJESTI

FOTO

Obilježavanje Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnice VRO "Oluja"

FOTO GALERIJA

Proslavljen blagdan Gospe od anđela - Porcijunkula

Nova rasvjeta u Tvrđavi Brod

Putnici autobusa napustili Slavonski Brod

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju