Sport

Kadetkinje Broda na Savi ostale bez završnice PH

 U dvorani Vijuš održana je poluzavršnica PH u košarci za uzrast kadetkinja koje su rođene 2006. godine i mlađe. Uz domaći Brod na Savi još su nastupili zagrebačka Trešnjevka, KA Žana Lelas iz Splita i Vodice. Premda su mlade Brođanke u 1. kolu iznenadile prvog favorita Trešnjevku to im nije bilo dovoljno kako bi se plasirale na završnicu na kojoj nastupaju 4 najbolje ekipe u Hrvatskoj u ovom uzrastu.

Za kadetkinje Broda na Savi do 17 godina koje su rođene 2006. godine i mlađe poluzavršni turnir PH koji se igrao na Vijušu nije mogao bolje početi. Naime, u 1. kolu djevojke trenera Dražena Rimarčuka iznenadile su prvog favorita zagrebačku Trešnjevku koju su dobile nakon produžetka s 80:72. Naravno da njegove igračice samo dan nakon te velike pobjede nisu mogle parirati vrlo dobroj KA Žane Lelas iz Splita koja ih je nadigrala s visokih 94:46. Glavne igračice Brođanki koje su iznijele utakmicu protiv Trešnjevke: Fiona Princip, Andrea Stanković i Maja Lovrić igrale su cijelo vrijeme, dakle 45 minuta i naravno da su protiv Splićanki bile preumorne za još jednu pobjedu.

Već nakon prvih 5 minuta kadetkinje KA Žane Lelas imale su vodstvo od 14:5, dok je nakon prve četvrtine bilo 22:10. Do poluvremena je prednost na strani Splićanki samo rasla do 45:23, dok je u nastavku kako je utakmica odmicala zbog umora domaća ekipa sve više padala. Naravno da su kvalitetne gošće koje imaju i širinu u sastavu samo povećavale razliku koja je uoči posljednje četvrtine iznosila 68:38, dok se dok kraja semafor zaustavio na 94:46 u korist kadetkinja iz Splita.

Bivši trener nogometaša Marsonije Vjekoslav Lokica koji se u posljednjih nekoliko godina prebacio na košarku imao je 5 igračica koje su protiv Broda na Savi ubacile dvoznamenkasti broj koševa. Tako je Ana Pavić postigla 23, Klara Sokanović 17, Gina Pirjak i Petra Božan po 13, do je Bruna Turčinov dodala 11 koševa. Od svih košarkašica iz Splita najveću podršku s tribina imala je Lea Bilokapić čiji su roditelji iz Čajkovaca, dok je ona kći bivšeg nogometaša Marsonije Igora Bilokapića.

Kod kadetkinja Broda na Savi protiv vršnjakinja iz KA Žane Leas je Andrea Stanković postigla 19, a Fiona Princip 15 poena. Zato je dan ranije u susretu s Trešnjevkom utakmicu karijere odigrala Fiona Princip koja je kod 66:64 za Zagrepčanke u posljednjim sekundama izborila produžetak u kojem je bila ključna za pobjedu u koju je ugradila 38 koševa što je najviše koliko je postigla u dosadašnjoj karijeri.

U posljednjem 3. kolu mlade Brođanke su sa 73:48 poražene od Vodica u utakmici u kojoj je Andrea Stanković postigla 21, a Fiona Princip 12 koševa.

Zašto se kadetkinje Broda na Savi nisu plasirale na završnicu PH leži u činjenici što trener Dražen Rimarčuk nema širinu u igračkom sastavu.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija