Kad živiš za glazbu, pronađeš način

Gabrijela Babić 18-godišnja je pjevačica s potencijalom zvijezde. Rođena je Brođanka koja odmalena njeguje svoj talent i sada osjeća da je vrijeme da nešto učini s njim.

Autor: | Datum objave: 03.08.2013


Svakako je na dobrom putu jer iza sebe ima mnoštvo nastupa, između ostaloga i na festivalu na Korčuli. S njom smo porazgovarali povodom njenog skorog nastupa na Glazbenom festivalu Slavonije u Požegi.

- Počela sam pjevati u jednom brodskom bendu kad sam imala 16. Na početku me bilo strah, ali brzo sam se snašla, uklopila, naučila puno novih pjesama. Tako je sve krenulo. Nakon toga sam odlučila napraviti nešto konkretnije, odlučila sam napraviti svoju pjesmu. Došla sam u kontakt sa Željkom Zovkom koji mi je napisao i uglazbio pjesmu Svi na more i s tom pjesmom sam nastupila na festivalu Marko Polo na Korčuli.

Mlada Gabrijela nipošto ne miruje. U pauzama između objave autorskih pjesama, posvećena je pjevanju u bendu, pjevanju na raznim zabavama i svatovima, ali i prihvaćanju raznih gaža koje joj se učine kao dobra prilika.

- Sve je počelo u osnovnoj školi kada sam snimila pjesmu za Dane Ivane Brlić Mažuranić. Nakon toga uslijedio je nastup na osječkom Esseker festivalu, nastupala sam i na Gradskom kupalištu gdje sam se okušala i u ulozi voditeljice, vodila sam karaoke i tako to. Naravno, tu su i sve školske priredbe, kao i nastupi na raznim talent showovima.

Ono što je važno naglasiti je velika potpora koju Gabrijela ima od cijele obitelji, mame pogotovo. Tvrdi da je mama njen najveći fan i obavezno se brine da bude na njenoj svakoj svirci, svakom nastupu. Osim moralne potpore, drugu potporu nema – financira se sama i sve veze koje je uspjela stvoriti isključivo su njena zasluga.

- Nedavno sam došla u kontakt s ljudima koji se malo ozbiljnije bave glazbom i to me oduševilo – način na koji oni rade, kako uživaju u stvaranju, posvećivanju svog vremena tome. Tada mi se pružila prilika da snimim duet s Mirkom Švendom, poznatim kao Žiga. Konkurencija za duet je bila jaka, ali Marko Tomasović, autor glazbe, zalagao se za mene i pjesma je uspješno snimljena.

Iako u početku skeptična, Gabrijela tvrdi da su joj se svi strahovi razišli nakon što je pjesma u dva dana na youtube-u postigla 33 tisuće lajkova. Ljudi očito dobro reagiraju na nju i cijeli tim jedva čeka 30. Kolovoz kada će ju napokon predstaviti na požeškom festivalu. Jedino što nam preostaje je poželjeti Gabrijelu sreću jer talent već ima. Do tada, svi zainteresirani mogu uživati u ovom novom duetu.

Zadnje vijesti

Nogometaši BONK-a iz Bebrine uoči nove sezone

Proslava sv. Ane umjesto u Tvrđavi ove godine u dvorištu "Male crkve"

U Brodu se ponovno tresla zemlja

FOTO GALERIJA

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju

Održana 20. Smotra folklora "Inati se Slavonijo" u Šumeću

U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod

Otvorena preuređena streljana