Juniorke ŽKK Brod na Savi prvakinje Slavonije i Baranje

U dvorani Vijuš održana je završnica Prvenstva Slavonije i Baranje u košarci za juniorke igračice rođene 2002. godine i mlađe.

Autor: Brodportal | Datum objave: 05.05.2021
Juniorke ŽKK Brod na Savi prvakinje Slavonije i Baranje


 Za nastup su se prijavila 4 kluba koja su prvo odigrala polufinalne utakmice nakon kojih smo dobili gradsko finale. Na kraju u toj finalnoj utakmici nije bilo previše neizvjesnosti jer je Brod na Savi s uvjerljivih 92:47 nadigrao Brod.

Juniorke Broda na Savi više su poteškoća imale u polufinalu protiv osječke Murse, nego li u finalu nad Brodom kojeg su lako nadigrale s visokih 92:47. Za ekipu trenera Rimarčuka nastupaju sve djevojke koje su izborile nakon dvije godine povratak u Premijer ligu, dok im nedostaju samo 3 igračice iz Rijeke. Kod Broda na Savi izlazno 2002. godište su samo Edita Poljac i Marija Fastić – Pajk, dok Brod ima jednako mladu ekipu koja će i slijedeće sezone u ovom uzastu biti na okupu. Za djevojke trenera Rimca najvažnija bila je polufinalna pobjeda u Županji s kojom su izborile finale i samim time plasman na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske u kojoj će Slavonski Brod imati oba svoja kluba.

Finalna utakmica prvenstva Slavonije i Baranje između juniorki Broda na Savi i Broda riješena je već u prvoj četvrtini nakon koje je bilo 38:13. Međutim, djevojke trenera Rimarčuka krenule su žustro te su napravile seriju od čak 28:0 i tu je priči bio kraj. Izdvojimo da je na poluvremenu bilo 57:24, a na kraju treće četvrtine 78:33. Razlika u kvaliteti između ove dvije ekipe bila je očita, dok je vidljivo da su igračice Broda na Savi u ritmu utakmica kojeg su imale, a baš taj ritam nije imao Brod jer oni nisu igrali doigravanje za plasman u Premijer ligu. To je i bilo ključno za pobjedu juniorki Broda na Savi s 92:47 nad Brodom. U pobjedničkoj ekipi najviše koševa u karijeri i to 22 postigla je Marija Fastić – Pajk. Nju je sjajnim dodavanjima pronalazila i loptama hranila Edita Poljac koja je ubacila i 14 poena. Sve u Brodu na Savi raduje učinak visokog centra Nine Matanović koja je također upisala najviše koševa u karijeri u jednoj službenoj utakmici i to 10, dok je u ovoj sezoni eksplodirala Klara Rimarčuk koja izrasta u odličnu igračicu te je u ovoj utakmici postigla 20 koševa.

Kod juniorki Broda daleko prvo ime bila je prema očekivanju Nina Novak s 18 koševa, dok su blizu dvoznamenkastom učinku bile Rea Sudar s 9 i Željka Sokolović s 8 poena.

Poluzavršnica Prvenstva Hrvatske za juniorke igra se ovog vikenda, dok je ždrijebom odlučeno da će Brod ove subote, 8. svibnja od 17 sati u dvorani Vijuš biti domaćin FSV-u iz Rijeke. S druge strane juniorke Broda na Savi nisu mogle dobiti težeg protivnika jer će također u subotu igrati protiv Trešnjevke, ali u Zagrebu od 18 sati.

Zadnje vijesti

Čuvajte se vrućine, usred smo toplinskog vala

Pleterničanka Ana Baketarić pobjednica Zlatnog glasa zlatne doline, požeški TS Paori osvojili publiku

Sutra obilježavanje Svjetskog dana glazbe

NAJČITANIJE DANAS

Međunarodni festival tamburaških pjesama

Pleterničanka Ana Baketarić pobjednica Zlatnog glasa zlatne doline, požeški TS Paori osvojili publiku

FOTO GALERIJA

Sjećanje na djecu poginulu u Domovinskom ratu "Mali križ - velika žrtva"

Završio 5. VukovART: Vukovarsku galeriju obogatilo deset vrhunskih street art djela

Obilježen Dan Općine Okučani

Tisuće hodočasnika na slavlju svetkovine svetog Antuna u Podvinju

Srebrni jubilej građenja žive Crkve u brodskoj župi Bezgrešna Srca Marijina