Vijesti

Josip Kitanović iz Velike Kopanice pobjednik sibinjske fišijade

Josip Kitanović iz Velike Kopanice pobjednik sibinjske fišijade

 Jučer je održana tradicionalna fišijada u Sibinju u sklopu manifestacije "Ljeto u Sibinju".

Najbolji od najboljih, bio je Josip Kitanović iz Velike Kopanice. Na pozornici, u Sibinju je bio već nekoliko puta.  Da je konkurencija i ovoga puta bila jaka, potvrđuju i oni kojima je glavni zadatak bio odabrati najbolje. 

Tradicionalna fišijada u Sibinju, ponovno je okupila velik broj ekipa koje su se natjecale u kuhanju fiša, ali i posjetitelja. 

U organizaciju su se zajedničkim snagama uključile brojne udruge s područja općine. O kolikom je poslu riječ, dovoljno govori podatak da je za ovu prigodu pripremljena jedna i pol tona ribe. Druženje i zabava, potrajali su cijeli dan. 

Ljubitelji natjecanja u kuhanju fiša, napokon su, kažu, došli na svoje.  S obzirom da su zbog epidemije ovakve i slične manifestacije u proteklom periodu otkazivane, ili održavane u skromnijim izdanjima, fišijadu su mnogi jedva dočekali. 

Ovo je samo jedna od sada već tradicionalnih manifestacija, koju Općina Sibinj ima u planu za ovo ljeto.  U svakom slučaju, sljedećih mjeseci u Općini Sibinj događanja neće nedostajati. 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija