Vijesti

"Izložba me dovela u situaciju da čvrsto definiram svoje stavove"

"Izložba me dovela u situaciju da čvrsto definiram svoje stavove"

U Galeriji Ružić u srijedu, 30. kolovoza u 19:00 otvorenje je izložbe Lea Vukelića pod nazivom Zeitgeist.

Leo Vukelić je likovni i multimedijalni umjetnik, scenograf i kazališni producent. Voditelj je Dječjeg kazališta Dubrava, suosnivač neprofitne umjetničke organizacije “Tigar teatar”, član upravnog odbora hrvatskog centra ASSITEJ, član nadzornog odbora UNIMA-e i pokretač manifestacije Noć kazališta u Hrvatskoj.

Bio je član ocjenjivačkog žirija 28. Salona mladih, član organizacijskog odbora 42. Zagrebačkog salona, a kao producent realizirao je više od 17 profesionalnih kazališnih projekata. Bio je finalist nagrade Radoslav Putar a dobitnik je više domaćih i stranih nagrada za svoja likovna, kostimografska i scenografska ostvarenja.

Studirao je u Zagrebu (Elektrotehniku na Višoj školi i Akademiju likovnih umjetnosti) i Düsseldorfu (klasa prof. Magdalene Jetelove), gdje je na Kunstakademie diplomirao Slobodne Umjetnosti, smjer kiparstvo.

Od proljeća 2023. zaposlen je kao docent na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

"Odluka da svoju najnoviju izložbu nazovem Zeitgeist ili Duh vremena dovela me u situaciju da čvrsto definiram svoje stavove, da odredim trenutak sadašnjosti do kojeg ću se svojim umjetničkim radovima referirati, odnosno da prije svega odredim neki konačan stav. A svi moji dosadašnji radovi teže upravo suprotnom, otvaraju pitanja pružajući neke moguće odgovore, poglede, „svašta nešto“, no definitivno ne nude konačno rješenje ili konačan odgovor na bilo što", kaže u katalogu izložbe sam Leo Vukelić.

"Odabir radova inciran je samim izložbenim prostorom Galerije Ružić, u koji Vukelić, potaknut vlastitim doživljajem neopisivo brzog duha vremena, radi svojevrsnu inventuru umjetničkog promišljanja već nastalih radova, kao i onih novih, nastalih upravo za ovo predstavljanje", dodaje u katalogu Romana Tekić, ravanteljica Galerije umjetnina Grada Slavonskog Broda.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija