Sport

Iza nogometaša Marsonije je prvi tjedan priprema

 Klub je ostao bez 9 igrača iz prošle sezone, dok ih je za sada došlo 5 novih među kojima su 3 povratnika. Novi trener je Hrvoje Bušić iz Županje koji već tjedan dana radi s momčadi, dok uskoro kreću i pripremne utakmice te se očekuju dolasci još novih igrača.

U prošli ponedjeljak, 12. srpnja nogometaši Marsonije krenuli su s pripremama za novu sezonu. U ljetnoj stanci klub je morao prvo pronaći zamjenu za trenera Braslava Ostojića i pronašao ju je u Županji u Hrvoju Bušiću. Radi se o mladom stručnjaku koji ima 44. godine i kojem je posljednji klub bila Đakovo Croatia, dok je još radio u Cibaliji i svom Graničaru iz Županje. Bušić ima i međunarodnog iskustva iz Kine, dok je zanimljivost da je u zagrebačkoj Trešnjevci trenirao Mislava Oršića, danas člana Hrvatske reprezentacije koji je tada bio na početku svoje karijere jer je imao svega 9. godina.  

Uz Bušića u stručnom stožeru su pomoćni trener Miroslav Stefanović koji je nekada igrao u Marsoniji, dok je u prošloj sezoni bio na funkciji trenera i igrača Mladosti iz Sibinja. Uz njih je i dojučerašnji kapetan Marko Čanić koji je kondicijski trener. Uz Čanića od igrača iz prošle sezone više nema: Živića, Bungića, Božića, Jašarevića, Blagojevića, Matoševića, Kokanovića i Krijana koji se vratio u Osijek iz kojeg je bio posuđen matičnom klubu. Lako je moguće da će prvoligaš s Drave Krijana ponovno poslati na posudbu u Marsoniju, ali nije poznato kada i hoće li ga uopće poslati. Umjesto ovih 9 igrača koji su otišli tu je 5 novih među kojima je prvi stigao Marko Žuljević iz Požege koji igra ofenzivno prema naprijed, ali nije klasični napadač. U prošloj sezoni bio je u austrijskom niželigašu, dok je prije toga nosio dres požeške Slavonije, Vihora iz Jelisavca i BSK-a iz Bijelog Brda.

Uz Marka Žuljevića od novih u Marsoniju su se ovog ljeta vratili njeni bivši igrači koji su nekada igrali u mlađim uzrastima, a to su: Matej Gačić, Ivan Olić i Josip Letica. Radi se o rođenim Brođanima koji su se nakon igranja po okolnim klubovima sada vratili među Bijelo – crne. Gačić je vezni igrač koji je posljednjih 6 sezona bio u Slavoncu iz Bukovlja u kojem je bio među najboljim igračima.

Uz Gačića u Slavoncu iz Bukovlja bio je i 22.-dvo godišnji Josip Letica koji se nakon godine dana vratio u Marsoniju nakon što je kod Marija Petrovića stalno igrao te se napunio samopouzdanjem. Odlaskom Ivana Božića u Maksimir ostala je upražnjena pozicija lijevog bočnog koju će popuniti također 22.-dvo godišnji Ivan Olić iz Ruščice. Njegov posljednji klub bilo je Jedinstvo iz Bihaća, član Prve lige Federacije BiH, dok je prije toga bio u slovenskom drugoligašu Ankaranu. Za sada posljednje 5.-to novo ime je Luka Samaržija, 19.-to godišnjak iz Velike koji je bio u Kutjevu. Tijekom priprema bit će još dolazaka novih igrača, dok su Marsoniji prijeko potrebni stoper i napadač.

Tako Bušić na popisu ima 23 igrača, dok su na početku priprema opravdano odsutni Hrvoje Mišić i Domagoj Đurković. U radu s prvom momčadi je i 8 juniora, dok novi trener Bušić pred ovu momčad ne stavlja nikakav imperativ rezultata.

Prvu pripremnu utakmicu nogometaši Marsonije imat će ove srijede, 21. srpnja od 19 sati u Garčinu protiv ovog ljeta pojačanog Svačića iz Starog Slatinika. Nakon toga su za vikend na memorijalu u Ruščici, dok je plan do 21. kolovoza i početka novog prvenstva odigrati 9 pripremnih utakmica.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija