Iza nas nemiran vikend, policija intervenirala zbog nekoliko sukoba

Policijska uprava brodsko-posavska javlja o nekoliko slučajeva narušavanja javnog reda i mira, odnosno verbalnih i fizičkih sukoba više osoba tijekom vikenda iza nas, i to i u Slavonskom Brodu i u Novoj Gradiški...

Autor: Brodportal | Datum objave: 18.07.2022
Iza nas nemiran vikend, policija intervenirala zbog nekoliko sukoba


OSUMNJIČEN ZA NEKOLIKO KAZNENIH DJELA I PREKRŠAJA

U Novoj Gradiški, u subotu (17. srpnja), u 23.20 sati, na Trgu kralja Tomislava, 25-godišnjak je narušavao javni red i mir u alkoholiziranom stanju (1,22 promila). Tjelesno je napao 51-godišnjaka koji ga je smirivao prilikom pokušaja napada na nepoznate mlađe osobe. Daljnji napad pokušao je spriječiti i 53-godišnjak, na kojega je 25-godišnjak također fizički nasrnuo. Prilikom postupanja policije, 25-godišnjak je tjelesno napao i policijske službenike. U daljnjem postupanju policije uporabljena su sredstva prisile, te je 25-godišnjak uhićen, a tijekom postupanja prijetio je ubojstvom policijskim službenicima. Policijski službenici su prilikom privođenja od 25-godišnjaka oduzeli preklopni nož, teleskopsku palicu i tablete koje se nalaze na popisu droga, te za koje nema liječničku dokumentaciju. U ovom događaju 51-godišnjak je teško ozlijeđen, koji je zadržan u bolnici u Novoj Gradiški na liječenju. 

Policijski službenici protiv 25-godišnjaka podnose kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela napad na službenu osobu, teška tjelesna ozljeda, prijetnja, te prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o javnim okupljanjima, Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, te Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.  
 
SVAĐA I TUČNJAVA U SLAVONSKOM BRODU
 
Dana 16. srpnja, u 19.15 sati, u središtu Slavonskog Broda, javni red i mir narušavali su 44-godšnjak i 68-godišnjak, koji su se zbog nesuglasica oko konzumacije alkohola verbalno sukobili, te je 68-godišnjak udario bocom u glavu 44-godišnjaka, a potom su se potukli razmjenjujući međusobno udarce po glavi i tijelu. Po dolasku policijskih službenika na mjesto događaja istima je pružena liječnička pomoć, kojom prilikom je konstatirano da se radi o lakšim ozljedama, te su sposobni za daljnji postupak u policiji. Obojica su alko testirana, te su u organizmu istih očitane koncentracije alkohola od 1,36 promila (u organizmu 68-godišnjaka) i 2,76 promila (u organizmu 44-godišnjaka). Policijski službenici protiv obojice podnose optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te su im uručeni podaci radi eventualnog pokretanja privatne tužbe. 
 
NARUŠAVAO JAVNI RED I MIR
 
U centru Slavonskog Broda, u nedjelju (17. srpnja), oko 4 sata, 33-godišnjak je narušavao javni red i mir iz nezadovoljstva što mu u ugostiteljskom objektu nije posluženo piće, pa je vikao, galamio i psovao. Priveden je u policijsku postaju i alko testiran (2,68 promila). Policijski službenici protiv 33-ghodišnjaka podnose optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Međunarodna poslovna turistička burza " Way Put" i nagrađeni u kategoriji Simply the best - top 5

Odigrano četvrto kolo 25. Božićnog rejtingiranog turnira, u vodstvu Stjepan Damjanović

Za krađu novca i glazbenog zvučnika iz mjesnog doma osumnjičen 24–godišnjak iz Belišća

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto