Vijesti

Ivana Šimac nova predsjednica Udruge "Marsonia-Zagreb"

Ivana Šimac nova predsjednica Udruge "Marsonia-Zagreb"

 Udruga Marsonia Zagreb dopisom je potvrdila kako je unutar Udruge došlo do promjena, koje su donijeli složno i jednoglasno. Dopis prenosimo u cijelosti u nastavku:

Kao Udruga Marsonia Zagreb, obavještavamo vas da dosadašnji predsjednik Ivan Marić preuzima funkciju člana izvršnog odbora Udruge, a na svoje je mjesto predložio kao nasljednicu Ivanu Šimac, čiji je izbor jednoglasno podržan.

„Od samog početka rada Udruge, kada sam pozvao sve ove kvalitetne pojedince da se pridruže mojoj viziji pomaganja Brodu i zajednici koja nas je odgojila, imao sam namjeru rotirati vodstvo i svima dati priliku da se izraze i pokušaju vlastitim pristupom unijeti promjene i boljitak. Ivana se dokazala kao motivirana, staložena i usredotočena na naše primarne ciljeve i predložio sam joj sam da preuzme vodstvo i usmjeri našu Udrugu u novom smjeru. Kada kažem novom, ne mislim nužno drugačijem, već je činjenica da svatko od nas ima svoj način i mišljenja sam kako od promjena ne treba zazirati“ – istaknuo je Marić.

Ivana Šimac, rođena Brođanka, diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti, a nedavno je proslavila 35. rođendan. U Udruzi Marsonia Zagreb je od samog početka, a prije humanitarnog djelovanja, radila je kao novinarka, kolumnistica i politička analitičarka na SBTV-u i Brodportalu, dok je trenutno zaposlena na RTL-u kao televizijska producentica. Ivana kaže kako joj je najvažnije da Udruga ostane na putu koji je od starta jasan.

„Već na prvom okupljanju prije više od godinu dana bilo je potpuno jasno da nas 10-tak okupljenih s istim ciljem imamo sve potrebno da naše riječi postanu djela. Danas je jasno da se to i dogodilo jer naš rad govori za sebe. Nevjerojatna smo ekipa, puna potencijala, energije, ideja i motivacije, a vidimo kako smo uspjeli motivirati i druge da nam se pridruže. Zamislite onda što ćemo tek napraviti“ – kaže nova predsjednica, koja je vodeću ulogu službeno preuzela 8. rujna, 2023. godine.

Dopredsjednik Udruge Marsonia Zagreb postao je Tomislav Tipurić, članovi izvršnog odbora su osim dosadašnjeg predsjednika Marića, nove predsjednice Šimac i dopredsjednika Tipurića, postali Ana Ključević i Nemanja Cvijanović. Glavna tajnica je Ivana Perić, a ovlašteni članovi za zastupanje i predstavljanje Udruge su Ana Godić, Danko Relić, Ratko Martinović, Ivan Buruš, Domagoj Aračić, Filip Majić, Filip Samardžić

Već ove jeseni Udruga planira brojne aktivnosti, prije svega reprizu tuluma za sve Brođane u Zagrebu pod nazivom “Noć Brođana”. Točan će program, datum i lokacija uskoro biti poznati, ali i cilj organizacije, obzirom da svako okupljanje nužno ima i humanitarnu notu pomoći pojedincima, obiteljima i institucijama grada Slavonskog Broda.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija