Ivan i Dragan Pilipović pobjednici 3. Zlatne bućke

Jako rijetka su natjecanja u sportskom ribolovu na somove. Postoji šaranski kup i razne druge discipline, međutim, na somove ih gotovo da i nema.

Autor: Brodportal | Datum objave: 21.07.2021


 Tako se Sportsko ribolovna udruga Bistro iz Gornje Vrbe odlučila na organizaciju sada već tradicionalne 3. Zlatne bućke. Upravo se tom metodom bućkanja hvataju somovi koji se nakon ulova vraćaju nazad u vodu.

Sportsko ribolovna udruga Bistro iz Gornje Vrbe nastavila je tradiciju natjecanja u sportskom ribolovu na somove. Naime, održana je 3. Zlatna bućka, dok je somove u ovom slučaju najlakše uloviti bućkanjem vode. Radi se o posebnoj spravi koju ribolovci koriste za bućkanje te ona stvara zvuk koji uznemiruje somove i s dna rijeke diže ih prema površini. Tada ih je lakše uloviti budući u tom slučaju oni love mamac.

Treća po redu Zlatna bućka održana je na rijeci Savi i to od mosta pa sve do Ruščice. Ribolovcima je na raspolaganju bilo samo vremensko ograničenje u kojem su morali uhvatiti ulov, pa izmjeriti njegovu težinu i nakon toga pustiti u vodu.

Ovo natjecanje lova soma bućkanjem je jedinog ovakvog tipa u Hrvatskoj. Premda je dan ranije padala obilna kiša koja je malo rashladila Savu što je dobro za ulov, uvjeti za održavanjem 3. Zlatne bućke bili su idealni.

Na ovom natjecanju bilo je 16 ekipa, dok su u svakoj momčadi po 2 člana. Osim iz Slavonskog Broda na 3. Zlatnoj bućki bile su ekipe iz mjesta s područja Brodsko – posavske županije koje su došle iz: Oriovca i Kaniže, dok su tu su bile i momčadi iz: Osijeka, Vukovara i Josipovca.

Na kraju je 1. mjesto i naslov pobjednika pripao Brođanima Ivanu i Draganu Pilipoviću članovima Sportsko ribolovne udruge Bistro iz Gornje Vrbe. Oni su ujedno imali i najulov od 3 kg i 600 grama, dok je 2. mjesto pripalo članovima Petnje Miroslavi Jerković i Damiru Jambroviću, a treći su bili Oriovčani Ivan Nakić i Tomislav Štimac. Slijedeće natjecanje u sportskom ribolovu je završnica Šaranske lige koja će se održati od 3. do 5. rujna na oriovačkoj Čaplji, dok se u kolovozu u mađarskoj održava SP za mlađe uzraste. Brosko – posavska županija na ovom natjecanju imat će 3 svoja predstavnika i to Leona Funesa i Tomislava  Tančaka iz Nove Gradiške te Karla Živkovića iz Rastušja. 

Zadnje vijesti

U petak u Zagrebu počinje Prvenstvo Hrvatske u olimpijskim disciplinama

Rafinerija nafte Brod više neće prerađivati sirovu naftu

U 10 ujutro 50-godišnjaku izmjerena koncentracija alkohola od 3,57 promila

FOTO GALERIJA

Putnici autobusa napustili Slavonski Brod

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju

Održana 20. Smotra folklora "Inati se Slavonijo" u Šumeću

U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod