Ines Jozić nakon postavljanja državnog rekorda u ultramaratonu: "U sebi imam tu neku snagu!"

Trčanje u Slavonskom Brod zadnjih godina postalo je iznimno popularno. Organiziraju se brojne utrke, koje su prešle granice, grada, županije pa i države, otvorena je škola trčanja, a osnovan i Ultramaraton klub Mazator pa iz godine u godinu raste broj maratonaca i ultramaratonaca. Uspjesi koje ovi trkači postižu iz godine u godinu su sve impresivniji.

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.11.2021


 Najveći uspjeh do sada ostvaren je prošli vikend kada je u Zagrebu nas stadionu mladosti održano Prvenstvo Hrvatske u trčanju na 12 sati gdje su Mazatorke osvojile ekipno zlato, a Ines Jozić postavila novi državni rekord  u ovoj disciplini s pretrčanih 136,37 km. U 7 sati ujutro, kada je startni pištolj označio start utrke brodske Mazatorice su bile tek samo dio hrvatske ultraške scene, a 12 sati poslije ispisale su povijest brodske i hrvatske atletike.

"Ujutro kad smo ustali nismo bili svjesni što je pred nama, što nas čeka, hoće li nam biti dobro ili ne. Međutim, tih 12 sati je proletilo", kaže Ines Jozić, državna rekorderka u ultramaratonu koja je s Sendi Štrbac i Ankicom Pavlović ekipno državna prvakinja.

Osim što je ovo izniman fizički napor, psihološki utrku nije lako izdržati.

"Zadnjih sat i pol bilo mi je psihički teško i čekala sam kraj. Kako se bližio kraj, bila sam sve sretnija jer sam prošla 136 kilometara i postavila novi državni rekord", govori Jozić.

Odličan je ovo rezultat ne samo na državnoj nego, globalnoj razini.

"Kasnije sam saznala da mi je do svjetskog rekorda nedostajalo 600 metara, a da nisam pala u jednom krugu možda bi ga i istrčala. Uvijek mogu nagodinu ponovo pokušati", otkriva Jozić.

Iako je na ovom natjecanju koje ima međunarodni karakter te je nastupilo 88 ultramaratonaca iz 12 zemalja, Ines nastupila po prvi puta, ovo je samo nastavak odličnih rezultata zadnjih godina.

"Ova utrka je novost, po prvi puta sam ju trčala, inače sam išla na ultramaraton na 100 kilometara koji se održao i na našoj Polojskoj cesti i druge utrke na 100 kilometara koje nisu vremenski ograničene", rekla nam je Jozić.

Rezultat je ovo dugogodišnjeg svakodnevnog treniranja.

"Iskreno nema plan i program treniranja, nekako iz srca trčim. Pokušavam dnevno otrčati 20 kilometara, vikendom i više, ovisi za što se pripremam. Znali smo ovu zimu i 60 kilometara ovdje napraviti. Većinom utrke prijavljujem vikendom, na maratone sam išla dosta prije ove utrke na nakupim kilometre, da se pripremim malo", objašnjava Jozić.

S obzirom na ovogodišnje rezultate, velika su očekivanja od iduće sezone trčanja.

"Nagodinu se nadam da ću opet na prvenstvo na 12 sati, na 100 kilometara sigurno hoću, možda to ponovo bude na našem Poloju u 3. mjesecu, a planiraju nas voditi i na Europsko prvenstvo u Berlinu na 100 kilometara i Svjetsko prvenstvo na 24 sata iduće jeseni u Veroni", najavljuje Jozić.

U nove uspjehe ne sumnjamo, jer i sama Ines kada je trčanje u pitanju ističe: 

"Mislim da u sebi imam tu neku snagu", zaključuje Jozić.

Zadnje vijesti

Remi rukometašica Broda i Čakovca

Prometni policajci nastavljaju kontrolu prometa, najviše kazni za brzinu i alkohol...

Odjelu za patologiju i citologiju uređaj za izradu patohistoloških preparata

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva Jasna Zlokić na božićnom koncertu SBTV-a publiku vratila u neka sretna vremena

FOTO GALERIJA

Brođane na glavnom gradskom trgu zabavljale Slavonske lole

Vanna svojim vječnim hitovima zagrijala Advent iz davnina i rasplesla Brođane

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"