Show

I ove godine održava se manifestacija Najljepša mama Hrvatske

I ove godine održava se manifestacija Najljepša mama Hrvatske

Žena kada postane majka dobije posebnu ljepotu i sjaj koji dolaze do još većeg izražaja. I to je čini jedinstvenom i nezamjenjivom. Važno je istaknuti da ovo nije samo natjecanje ljepote i simpatičnosti nego se usmjerava pozornost na svijest majke koja je stup i oslonac obitelji  i najveća podrška u svakom smislu. Na natjecanju 2017. godine pobjednica u kategoriji od 23 do 39 godina  postaje šibenska nevista Jelena Živković, a u Dijamant kategoriji ( od 40 do 53 godine) pobjeđuje splićanka  Diana Vitanović Martić. No, u prošlogodišnje finale stigle su četiri mame iz Slavonije; Nikolina Matić iz Bukovlja, Ana Simonovic iz Osijeka, Kristina Sabljak iz Vinkovaca te Dajana Zeko iz Đakova. U Slavoniju s lentama, vratile su se; Ana Simonovic iz Osijeka - NMH 2017 Fotogeničnost  ( koja je ujedno organizatorica i odgovorna osoba za ovaj izbor u istočnoj Hrvatskoj), Kristina Sabljak iz Vinkovaca - NMH 2017 Osobnost te Dajana Zeko  iz Đakova - NMH 2017 Fashion.

Humanitarni karakter ove manifestacije,  u kojem su prošle godine uz organizatore i tvrtku Baloni Šibenik, sudjelovale i sve  šibenske  kandidatkinje s izbora za Najljepšu mamu 2016. i 2017., sastojao se  u blagdanskom uređenju dječjeg odjela Opće bolnice Šibenik, predstavom mađioničara Kaspera te donacijom igračaka i slatkiša djeci. Potaknuti željom da nastave ovu suradnju, jer  kako kažu organizatori  - djeca su najveće blago svijeta,  u kolovozu  u Šibeniku ce se  organizirati i četverosatna radionica s djecom iz Udruge Aurora, koja okuplja osobe oboljele od cerebralne paralize, dječje paralize i ostalih oblika tjelesnog invaliditeta.

Natjecanje između ostalog ima i druge ciljeve, a to su: promidžba turizma, krajolika, kulture, običaja i tradicije pa je pokrenut i gastronomski projekt pod nazivom Food, art & wine koji se održao u dvorcu Bračak u Zagorju, a gdje su bili nazočni predstavnici KZ županije, TZ -a KZ županije  te zamjenik gradonačelnika grada Šibenika g. Danijel Mileta i direktor TZ Šibenik g. Dino Karađole, te su autohtone  namirnice predstavljene  na moderan  način. Večer  je uveličala  zanimljiva izložba slika, i to akademske umjetnice   Maje Vukina Bogović koja je ujedno i prva Najljepša Mama Hrvatske 2016. godine. Drugi dio ovog projekta održati će se 31.kolovoza u Šibeniku gdje će se, autohtone namirnice i sorte vina  predstaviti na tipični, dalmatinski način putem kojeg se želi  pomovirati  teritorij. Podsjetimo da je prošlog kolovoza gost manifestacije  bio skandinavski masterchef Peter Nordin koji je gradu Šibeniku poklonio recept pod nazivom Šibenski medaljon.

Izbor za najljepšu mamu će se održati u tri regije i to:

12. svibnja u Osijeku u TC Portanovagdje je rok za prijavu do 1. svibnja,

26. svibnja u Splitu u Hotelu Park, gdje je rok za prijavu do 15. svibnja

te naposljetku u Zagorju prvom polovicom lipnja na što se zainteresirane mame mogu prijaviti do 27. svibnja.

Šest najbolje ocijenjenih iz svakog regionalnog izbora odlaze u finale koje će se održati u Šibeniku 1. rujna 2018.

Pravilnik natjecanja te službenu prijavu možete dobiti kontaktom na e-mail adresu: n.mama.hrvatske@gmail.com. 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija