Vijesti

I osnovnoškolci iz Đakova posjetili manifestaciju "U svijetu bajki"

I osnovnoškolci iz Đakova posjetili manifestaciju "U svijetu bajki"

Foto galerija

 Sudjelovali su u brojnim aktivnostima koje se provode u sklopu programa manifestacije "U svijetu bajki Ivane Brlić – Mažuranić". Tradicija je to koja se nastavlja već dvadesetu godinu, a kao izvanučionička nastava ima važnu ulogu u usvajanju nastavnih sadržaja.

Povodom toga na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić gradonačelnik Mirko Duspara susreo s učenicima Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ iz Đakova koji su u Slavonski Brod došli povodom manifestacije. Učenike su obradovali kostimirani likovi iz Ivaninih priča, a gradonačelnik Mirko Duspara zaželio im je dobrodošlicu te predstavio sve ono što se događa u Slavonskom Brodu za vrijeme Svijeta bajki. 

Uz kuću Brlić, stotinjak učenika iz đakovačke Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić"  upoznalo je i brodsku Tvrđavu, pogledalo kazališnu predstavu te sudjelovalo u brojnim drugim aktivnostima.

Na susretu s učenicima sudjelovao je i europski prvak u boksu Gabrijel Veočić s kojima su se učenici rado fotografirali.

Učenici su sudjelovali i u kvizu, gdje su odgovarali na pitanja vezana uz grad iz bajki. Pet učenika koji su točno odgovorili nagrađeni su majicama s logom Malene i Klepetana. Tijekom svog boravka u Slavonskom Brodu degustirali su sokove i kolače koje su proizveli članovi klastera "Slavonska košarica".

Svijet bajki svake godine u grad privuče nekoliko tisuća djece. Do idućih Dječjih svečanosti, najavljuju u Turističkoj zajednici, moći će zaviriti i u kuću gdje su priče nastajale.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija