Vijesti

Hrvatsko epidemiološko društvo dodijelio priznanja i zahvalnice brodskim epidemiolozima

Nije to mala stvar, ako se zna koliko je rad epidemiologa tijekom najžešćeg vala pandemije bio važan u dijagnosticiranju,  preporukama prevencije i zaštite i svakodnevnom informiranju javnosti o opasnostima nove i tada još nepoznate koronavirusne bolesti. Spoznaje o COVID-u i posljedicama te bolesti prvi su donjieli epidemiolozi što je i potvrda važnosti ove medicinske specijalnosti u suvremeno doba. 
 
Pandemija je otrkila i evidentnan manjak specijalista epidemiologa. Svaki je novi dan i 24-satno radno vrijeme bilo je neizvjesnot i epidemiolozi su radili i preko vlastitih ljudskih snaga. Očekuju od zakonodavca izjednačavanje vrijednosnog koefecijenta za plaće s onima kakve imaju specijalisti u bolnicama. 
 
Iznimno je važna bila i suradnja epidemiologa i liječnika drugih ključih specijlanosti iz bolnica s  medijima, u svakodnevnom informiranju javnosti o incidneciji i broju novooboljelih, preporukama prevencije i zaštite, inkubaciji bolesnika, njihovu liječenju i spašavanju života. Pandmeiji još nije kraj i izazova će zasigurno još biti. Nema sumnje da će ih epidemiolozi, sudeći po dosadašnjoj stručnosti, sigurno nadvladati...
 
 
 
 

 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija