Hrvatskim poduzetnicima na raspolaganju 22 milijuna eura iz Norveške darovnice

Do 15. studenog hrvatski poduzetnici mogu se prijaviti na natječaj Business Development and Innovation Croatia, koji provodi norveška državna agencija. O natječaju su svi zainteresirani danas više mogli čuti u prostorima Županijske komore u Slavonskom Brodu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 07.10.2020


 22 milijuna eura iznos je hrvatskim poduzetnicima stavljen na raspolaganje kroz Norvešku darovnicu. No da bi sredstva i dobili, moraju se prijaviti na natječaj „Business Development and Innovation Croatia“. U Županijskoj gospodarskoj komori, zato je dana organiziran Infodan, koji je organiziran nakon online konferencije za poslovni program Business Development and Innovation Croatia radi pružanja dodatnih praktičnih informacija i odgovora gospodarstvenicima o natječaju Programa, postupku, obrascima i pratećim dokumentima prijave za bespovratna sredstva za projekte iz područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation i Blue Growth), koja su glavni fokus Programa.

Poslovni program financira se iz norveške darovnice i dio je financijskih mehanizama Europskog gospodarskog prostora i Norveške darovnice (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014. – 2021.

Ciljevi natječaja na koji se mogu prijaviti svi – od mikro, malih, srednjih do velikih poduzeća su stvaranje dodane vrijednosti i održivog rasta, te razvijanje dugoročne poslovne suradnje između hrvatskih i norveških gospodarskih subjekata. 

Hrvatska gospodarska komora sa norveškom državnom agencijom Innovation Norway koja i provodi natječaj, partnerske odnose razvija još od 2016. godine. Kroz predavanja kao što je bilo i ovo danas, pomažu im i oko informiranja i upoznavanja sa samim programom.  Iako pozitivni pomaci postoje, kada je inovativnost u pitanju, upozoravaju lokalni poduzetnici, pred Hrvatskom je još dug put. 

HGK

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Uspješan vikend za atletičare Marsonije

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto