Hrvatske kadetkinje bolje od Crne Gore

Prema običaju tijekom cijelog ljeta u dvorani Vijuš na pripremama se nalazi jedna od mlađih selekcija Hrvatske muške ili ženske košarkaške reprezentacije.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 12.08.2022


 Trenutno se u Slavonskom Brodu nalazi Hrvatska ženska kadetska košarkaška reprezentacija za igračice rođene 2006. i 2007. godine. Mlade Hrvatice do 16 godina u sklopu priprema, a prije odlaska na Europsko prvenstvo odigrale su dvije pripremne utakmice protiv selekcije Crne Gore.

Za Hrvatsku žensku kadetsku košarkašku reprezentaciju do 16 godina počeo je 3. ciklus priprema kojeg obavljaju u slavonskonskobrodskoj dvorani Vijuš. Do sada su kadetkinje Hrvatske tijesno u Sinju u obje utakmice poražene od Portugala u kojem se uskoro i održava Europsko prvenstvo. Nakon toga su u Đurđevcu dva puta Hrvatice bile bolje od vršnjakinja iz BiH koje su svladale prvo sa 6, a onda i s 24 koša prednosti. U sklopu priprema u dvorani Vijuš odigrane su dvije prijateljske utakmice protiv izabrane selekcije Crne Gore. S obzirom da su mlade Hrvatice u A diviziji, a Crnogorke u B okruženju djevojke izbornice Tatjane Jacović zabilježile su obje pobjede. Prvog dana bilo je 58:56, dok je sutradan bilo uvjerljivih 79:64. 

U sastavu reprezenzacije u stručnom stožeru je trener Dražen Rimarčuk, dok je među igračima članica Broda Andrea Stanković. Drugu utakmicu Crnogorke su bolje otvorile te su imale vodstvo od 8:4 da bi izjednačena prva četvtina na kraju pripala Hrvatskim kadetkinjama s 19:17. Do poluvremena su domaće djevojke razliku povećale na 39:31, dok su u nastavku igrale još bolje. Brzo i agresivno u napadu uz puno trčanja, ali i preciznosti bio je recept za lijepih 58:45 uoči posljednje četvrtine. Tu djevojke izbornice Jacović nisu stale, već su nastavile dominirati te je njihova prednost stalno rasla košem Hane Arnautović 3 minute prije kraja do najvećih 76:56. Tada su domaće povukle ručnu, a mlade Crnogorke su u završnici ublažile poraz na konačnih 79:64. Kod Hrvatske kadetske reprezentacije 5 djevojaka postiglo je dvoznamenkasti broj koševa. Tako je Hana Arnautović ubacila 15, Ella Majstorović 14, Tonka Jakšić i Zara Valčić po 13, a Petra Božan 12 poena.

U sastavu kadetske selekcije Crne Gore do 16 godina najučinkovitije bile su Jelena Bulajić s 22 i Atina Radević s 19 koševa.

Pred kadetkinjama Hrvatske je EP A divizije u Portugalu od 19. do 27. kolovoza, dok su u skupini s Italijom, Mađarskom i Finskom. 

Sutra će kadetkinje Hrvatske put Slovenije u kojoj će ovaj vikend odigrati još dvije pripremne utakmice protiv domaće izabrane selekcije. 

Zadnje vijesti

Uspješan vikend za atletičare Marsonije

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto