Vijesti

Hoće li Brođani uskoro dobiti veće račune za vodu?

 Poskupljenje energenata značajan je udarac na brojne poslovne korisnike. Jedan od njih i gradski je Vodovod, koji pitkom vodom opskrbljuje oko 93 tisuće stanovnika grada Slavonskoga Broda i okolnih općina. Poskupljenje svojih usluga najavljivali su još u srpnju prošle godine.

Bez pitke vode, složni su Brođani, ne mogu zamisliti ni sata. U prosjeku svaki pojedinac potroši tri i pol do četiri kubika vode. Prema novom cjeniku od 1. siječnja, osnovna cijena kubika je 1,21 euro mjesečno. S dodatnim troškovima iznos je puno veći. Da je riječ o značajnom iznosu potvrđuju i njeni Brođani u prilogu SBTV-a, a uskoro bi mogli plaćati još i više. Poskupljenje su iz Vodovoda najavljivali još u srpnju prošle godine. 

Novi ugovor šest je puta teži od prethodnog. Iz Vodovoda su stoga upozorili kako će dio obveza morati prebaciti na građane. S ciljem što manjeg opterećenja krajnjih korisnika, kao jednu od alternativa isticali su izgradnju solarne elektrane. Na brojne upite o tome kada će i koliko poskupjeti voda za 93 tisuće stanovnika grada Slavonskoga Broda i okolnih općina koje opskrbljuju pitkom vodom dosad još nisu dali konkretan odgovor. Tek šturu informaciju da su kalkulacije u tijeku. Kada će doći do poskupljenja i koliko, iz Vodovoda nisu htjeli komentirati.

Kako sve komentiraju Brođani, pogledajte u prilogu SBTV-a!

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija