Show

Gojzerica na nedjeljnom planinarenju na Vražji mlin

Gojzerica na nedjeljnom planinarenju na Vražji mlin

Foto galerija

 U nedjelju, 28.5 2023. godine u 8:00 sati ispred prostorije društva, vesela ekipa Gojzerica u dvije auto posade krenula je na izlet put Novoga Zvečeva.

Polazak na turu bio je od naselja Novo Zvečevo sjeveroistočnim padinama Ravne Gore i prirodnim ljepotama preko Balačkog brda (692 mnv), sa kojeg su nastavili prema  Stojanovom grobu (831 mnv), a zatim kružnom rutom preko Čučeva i Vražjeg mlina.

Na planinarskoj ruti nudile su im se prirodne ljepote Zapadnog Papuka i Ravne gore s raznolikim stablima bjelogorične i crnogorične šume. Nakon kraćeg odmora negdje na pola staze, nastavili su dalje šumskom stazom prema vrhu Čučevo (854mv). S Čučeva put ih je vodio dalje strmom šumskom stazom prema Vražjem mlinu, a stigavši na cilj mogli su uživati u bistrom šumskom potoku s prelijepim slapom u bezbrojnim kaskadama.

Žubor bistre vode i cvrkut šumskih ptica, krijepio je dušu i ozario lica svima. Dugo su uživali u ovako prekrasnoj prirodi, koja se ne može vidjeti svugdje.

Ipak je ovo posebno mjesto svima je bilo jasno, a osim toga bili su svjesni da se moraju vratiti i ponovno ''sjati'' u beskraju. Veseli i napunjenih "baterija", vratili su se prema Novom Zvečevu te krenuli punih srca put kući u Požegu.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija