Gimnazija Matija Mesić domaćin u projektu "True colours"

Nastavljaju se aktivnosti na Erasmus + projektu "True colours" kojeg provodi Gimnazija Matija Mesić sa školama iz Italije, Sjeverne Makedonije, Rumunjske i Turske.

Autor: Brodportal | Datum objave: 17.09.2022


 Učenici Gimnazije "Matija Mesić" iz Slavonskog Broda sudjeluju u projektu Erasmus+ pod nazivom "True Colours" . Ovaj projekt za cilj ima širenje inkluzije i demokracije među različitim ljudima, bez obzira na njihovu nacionalnost, etničku skupinu, vjeru ili spol. Naziv "True Colours" se naslanja na širok raspon boja koje različiti ljudi mogu utjeloviti kao dio različitih kultura: zato je svatko poseban i jedinstven u svojoj različitosti.

U sklopu prve "mobilnosti"  predstavnici učenika zajedno s nastavnicima  Gimnazije "Matija Mesić" posjetili su do sada Stigliano u Italiji, a u sklopu druge Vataš u Sjevernoj Makedoniji kako bi se upoznali s obrazovnim sustavom te sudjelovali u brojnim aktivnostima i radionicama o europskim zakonima i deklaracijama kao i ekskurzijama u okolna mjesta.

Projekt mobilnosti počeo je prije gotovo dvije godine, ali kako zbog pandemije razmjene učenika i nastavnika nisu bile moguće prvih 18 mjeseci aktivnosti su provođene online, a cijeli projekt produžen je za još jednu školsku godinu. Tek ovog proljeća krenule su prve mobilnosti, a nakon što su domaćini bile škole u Italiji i Makedoniji došao je red i na slavonskobrodskoj Gimnaziji da pruži domaćinstvo. Organiziran je sadržajan tjedan, a tema je svi oblici i boje empatije.

Više u prilogu SBTV-a.

Zadnje vijesti

Međunarodna poslovna turistička burza " Way Put" i nagrađeni u kategoriji Simply the best - top 5

Odigrano četvrto kolo 25. Božićnog rejtingiranog turnira, u vodstvu Stjepan Damjanović

Za krađu novca i glazbenog zvučnika iz mjesnog doma osumnjičen 24–godišnjak iz Belišća

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto